Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samma låt spelades i hela Europa samtidigt

Liverpool-fans med ”You'll never walk alone”-halsdukarFoto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Borussia Dortmund-fansFoto: REVIERFOTO / IMAGO/REVIERFOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Gerry & the PacemakersFoto: FREMANTLE MEDIA/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

You'll never walk alone är en låt som spelas flitigt i fotbollskretsar, inte minst i samband med Liverpools hemmamatcher. 

Men i morse spelades låten över stora delar av Europa - samtidigt. 

Detta som ett uttryck för solidaritet.

I morse spelade över 150 europeiska radiostationer låten You'll never walk alone av Gerry & the Pacemakers samtidigt. Detta som ett uttryck för solidaritet i rådande tider av osäkerhet när coronaviruset sprider sig över i stort sett hela världen. 

Låten är i fotbollsvärlden bland annat kopplad till Liverpool som använder den som inmarschlåt på sina hemmamatcher, och idén att radiostationer över hela Europa skulle sluta samman och spela låten exakt samma tid kom från den nederländske radiomannen Sander Hoogendoorn. 

– Vi alla behöver göra vad vi kan för att överkomma den här krisen. Därför tänkte jag ”varför kan inte alla morgonprogram på radio spela samma låt på samma tid?”. 

– Att vi valde You'll never walk alone är för att den kan rikta sig till de som gör ett fantastiskt jobb inom sjukvården just nu, till de som är sjuka eller till de som inte kan lämna sina hem just nu. 

Flera klubbar använder låten

Flera radiostationer i bland annat Nederländerna, Luxemburg, Tyskland, Österrike och Bulgarien uppges ha spelat låten på fredagsmorgonen. 

Liverpool uppmärksammade initiativet på sin Twitter, samtidigt som Celtic redan i går kväll gick ut med att de skulle spela låten på Celtic Park på fredagsmorgonen och livestreama det på sina sociala kanaler. 

Även Dortmund, bland många andra klubbar, använder låten som inmarschlåt på sin arena och uppmärksammade initiativet.

LÄS MER: Lasse Granqvist till hård attack: ”De har förbrukat sin rätt”

LÄS MER: Armand Duplantis tvingas flytta hem till sina föräldrar 

LÄS MER: Stjärnan stoppades av vakter på väg till flyget

https://twitter.com/LFC/status/1240907175444148225

 

 

https://twitter.com/BVB/status/1240914726621716481

 

 

https://www.instagram.com/p/B97McdbBzJs/