Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Saker som inte går att förklara – är mystiskt”

Victor Nilsson Lindelöf och Ole Gunnar SolskjaerFoto: RICHARD WAINWRIGHT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
United förlorade mot Crystal PalaceFoto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ett Manchester United-lag tillbaka i Premier Leagues titelfajt – ja, ett sådant kan ligga åratal fram i tiden. 

Åtminstone enligt den förre klubbikonen Gary Neville.

– Det kommer fortsätta komma smärta och saker som inte går att förklara, säger han i sin podcast.

Manchester Uniteds öppning på Premier League-säsongen – 4-0 mot Chelsea – var minst sagt lovande. Men därefter har trenden sett annorlunda ut. United har tagit en poäng på de två senaste matcherna, bland annat efter att ha förlorat hemma mot Crystal Palace för första gången i klubbens historia. 

Den förre United-ikonen Gary Neville, numera tv-expert, är inte förvånad över det nuvarande lagets något ojämna prestationer.

– Jag tror att United kommer ha sådana här stunder i den här perioden, det kommer fortsätta komma smärta och saker som inte går att förklara. Slå Chelsea första dagen, spela bra borta mot Wolves – den hade man lika gärna kunnat vinna –, och sedan helt plötsligt förlora mot Crystal Palace hemma. Det är faktiskt mystiskt, säger Neville i sin podcast ”The Gary Neville Podcast”, enligt Manchester Evening News.

Neville: Då måste Solskjaer vara redo

Manchester United slutade sexa i förra säsongens upplaga av Premier League. Gary Neville tror att det kommer ta ett antal år innan klubben kan vara med och konkurrera om titeln igen. 

– Det kanske låter som ett för långt perspektiv framåt, men jag skulle ge det fyra eller fem värvningsfönster för att till saker på absolut bästa sätt och skaffa en trupp som kan utmana dagens Liverpool- eller Manchester City-lag. Solskjaer måste vara redo, inte den här säsongen eller nästa – men troligtvis den därefter, att utmana om titeln.