Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Säker – han kan vinna Ballon d'Or”

Marcus Rashford, 22, har gått från ung talang till att bli ordinarie i United och engelska landslaget. Hör honom berätta om tiden i klubbens akademi.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Marcus Rashford, 22, kom från ingenstans och tog Premier League med storm.

Matteo Darmian trodde knappt sina ögon.

Och ser inga begränsningar.

– Jag är säker, han kan vinna Ballon d'Or i framtiden, säger förre lagkamraten till The Guardian.

I februari 2016 gick Marcus Rashford, då 18 år gammal, från relativt okänd talang till att dominera de engelska tidningarna.

Inom loppet av tre dagar hade han fått debutera i Manchester Uniteds A-lag och svarat för två mål i Europa League-matchen mot Midtjylland och lika många i ligasegern mot Arsenal ett par dagar senare.

Den forne United-backen Matteo Darmian, nu i italienska Parma, har inte glömt dagen då Marcus Rashford för första gången fick träna med de stora grabbarna.

- Jag minns fortfarande hans första träning med A-laget som om det vore i går. Jag tänkte direkt: ”Wow, det här är en otrolig spelare”. Det var så många saker som han gjorde som var imponerande med tanke på åldern, säger Darmian till The Guardian.

Darmian: ”Rashford kan vinna Ballon d'Or”

Samma vår fick Rashford också debutera i det engelska landslaget och blev tidernas yngste målskytt för England. Strax efteråt togs han ut i den engelska EM-truppen.

De senaste åren har Marcus Rashford utvecklats till en pålitlig anfallare och innan en ryggskada, och sedermera coronaviruset, stoppade honom från spel hade han hunnit med 14 mål i Premier League säsongen 2019/2020.

Matteo Darmian ser inga begränsningar när det kommer till hur bra Rashford kan bli.

- Om han fortsätter jobba på samma vis som han har gjort kan han vinna Ballon d'Or.. Det är jag säker på. Han imponerade mest på mig av alla spelare i United och han är väldigt ung och kan fortfarande utvecklas. Han kan nå Kylian Mbappés nivå och tävla om Ballon d’Or de kommande åren, säger Darmian.

Manchester United har släckt bokstäver i klubbnamnet för at hylla alla som jobbar inom sjukvården.