Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungbergs ilska mot den utskällda stjärnan

Här är några av dagens största sportnyheter.
Mesut Özil saknades mot Everton. Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: LYNNE CAMERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Fredrik Ljungberg. Foto: ANTHONY DEVLIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Arsenals nya manager Mikel Arteta. Foto: ANTHONY DEVLIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Såväl Everton som Arsenal skulle visa upp sig för sina nya huvudtränare – men det hela slutade 0-0.

Efter matchen hintade Fredrik Ljungberg om sin framtid – och var även irriterad på Mesut Özils vredesutbrott. 

– Jag ville markera att det inte är acceptabelt som Arsenal-spelare, säger Ljungberg enligt Football London.

De nya huvudtränarna Carlo Ancelotti och Mikel Arteta fick se sina blivande klubblag Everton och Arsenal spela en minst sagt sömnig match under lördagen. 

De båda satt på läktaren på Goodison Park – och när de zoomades in i bild så de inte speciellt roade ut. Inledningen av matchen blev en aning hackig efter ett par avbrott för skador. Men flytet i spelet fortsatte att lysa med sin frånvaro för båda lagen. 

I halvtid sågade Viasats Martin Åslund spelet rejält i sändningen: 

– En av de sämre halvlekar jag har sett i Premier League över den här säsongen. Över de senaste säsongerna om man ska vara hård, sa Martin Åslund i Viasat.

”Ingen direkt underhållning”

Förutom en misstänkt handboll som VAR-granskades, några gula kort och otaliga felpassningar så hände det inte så mycket mer av väsentlig dignitet. Matchen slutade 0-0.

– Det här var tråkigt, det här var inte bra. Det var ingen direkt underhållning, säger Pontus Kåmark i Viasat efter matchen och Martin Åslund fyller i: 

– Det var en usel fotbollsmatch, säger han i sändningen.

Härnäst blir Mikel Arteta ny huvudtränare för Arsenal.

Efter flera veckor av intensiva spekulationer presenterades spanjoren till sist som ny Arsenal-tränare i fredags. Han ansluter från sin roll som assisterande tränare bakom Pep Guardiola i Manchester City.

Ljungberg: ”Ville markera – är inte acceptabelt” 

I sin sista match som huvudtränare passade Fredrik Ljungberg på att mönstra Arsenals yngsta startelva sedan säsongen 2010-11.

– Jag ville se att de sprang och kämpade för laget. Vi kan inte förlita oss på vårt namn – vi måste kämpa och göra de smutsiga sakerna, säger Ljungberg efter matchen enligt Football London.

Desto mindre nöjd var Ljungberg med Mesut Özils agerande förra helgen mot Manchester City, då tysken fick ett utbrott och sparkade bort sina handskar när han byttes ut i andra halvlek. 

– Han gick av planen, tog sina saker och sparkade i väg dem. Fansen blev inte glada och jag fick frågor om det. Jag förklarade att så beter vi oss inte i Arsenal och jag står fast vid det, säger Ljungberg.

Özil fanns inte med i truppen mot Everton.

– Mesut var skadad men jag hade inte tagit ut honom ändå för jag ville markera att det inte är acceptabelt som Arsenal-spelare. Det var mitt beslut och det är så jag ser på det, säger Ljungberg.

Svensken berättar även att han snart kommer att få klarhet i sin egen framtid. 

– Jag har fått höra att klubben vill att jag stannar men jag ska ha ett möta med Mikel i morgon (söndag) och förhoppningsvis så blir det bra. 

https://twitter.com/tomwfootball/status/1208387384976576514