Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Säger upp sig – för att gå till PL

Romas sportchef Ramon Monchi uppges lämna klubben efter misslyckade säsongen Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO/IBL IMAGO SPORTFOTODIENS
Diego Perotti deppar efter uttåget ur Champions League Foto: PEDRO NUNES / REUTERS BILDBYRÅN

Monchi har gjort sitt som sportchef i Roma.

Spanjoren är nu på väg att få samma position i Arsenal. 

Unai Emery och Monchi bildade radarpar i Sevilla. Som tränare och sportchef byggde de en trupp stark nog för att vinna tre raka Europa League-titlar – därefter gick de skilda vägar.

Nu ska de återförenas i England. Monchi har lämna sin roll som sportchef i Roma efter en svag säsong i Serie A och Champions League. 

Det bekräftar Roma i ett pressmeddelande.  

Monchi till Arsenal

I stället ska han, enligt italienska medier, bli värvningsansvarig i Arsenal, som nyligen gjorde sig av med sin chefsscout Sven Mislintat på grund av samarbetssvårigheter.

I Roma har Monchi stått för en rad ifrågasatta och med klubbens mått mätt dyra värvningar. Han har bland annat hämtat in floppar som Steven N'Zonzi, Javier Pastore och Patrik Schick, varav den sistnämnde blev Romas dyraste spelarköp genom tiderna.

Enligt DiMarzio kommer Monchis avsked efter en ömsesidig överenskommelse mellan honom och Roma. Walter Sabatini, Carlo Osti och Luis Campos gör upp om att ersätta honom i klubben. 

Arsenal hade en tung gårdag under Emery. Laget föll med 1-3 i sitt första åttondelsmöte med franska Rennes.