Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Som om en kriminell lämnade domstolen”

Exklusiv intervju med ”VNL” i samband med landslagets VM-kval i höstas
Victor Nilsson Lindelöf har vuxit fram till en bärande spelare i Manchester United.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Maja Nilsson Lindelöf under Elle-galan 2019.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Victor Nilsson Lindelöf.Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Superparet Victor och Maja Nilsson Lindelöf lever ett drömliv i England.

När Premier League startar igen är Victor en av Manchester Uniteds viktigaste spelare. Allt vände – efter en mardrömsstart för snart tre år sedan.

– Jag minns när han lämnade arenan den dagen. Han hade inte en huva över sitt huvud, han hade två, säger fotbollsjournalisten Samuel Luckhurst.

Det har gått tre minuter i hans andra Premier League-inhopp. 

Victor Nilsson Lindelöf backar och backar när Huddersfield anfaller. Till sist blir han bortvänd både en och två gånger av Tom Ince innan bollen ligger i Manchester Uniteds mål.

Fem minuter senare ska han möta en utspark med pannan.

Han missar bollen helt.

Motståndarnas Laurent Depoitre rinner igenom och sätter punkt för Lindelöfs katastrofala Premier League-start.

”Tycker han förtjänade att vinna priset”

Nu har mycket vatten runnit under broarna sedan den 21 oktober 2017 och mardrömsdebuten i Manchester United. Nu är Victor Nilsson Lindelöf en världsstjärna som fått Guldbollen som Sveriges bäste fotbollsspelare två år i rad. 

Under fredagskvällen är han självskriven i Manchester Uniteds försvar mot Tottenham i Premier Leagues återstart. Men en som kommer ihåg den katastrofala starten i England är Samuel Luckhurst – Manchester Evening News chef för bevakningen av Manchester United.

– Jag minns när han lämnade arenan den dagen. Han hade inte en huva över sitt huvud, han hade två, säger Luckhurst.

– Han såg ut som en kriminell som lämnade domstolen och han var inte på en bra plats där han hade förtroende. Men hans prestationer i VM 2018 hjälpte honom att få självförtroende.

Efter lite ”tur” med skadade lagkamrater blev Lindelöf ordinarie. Luckhurst tycker att han förtjänade priset som klubbens bästa spelare 2018/2019 och nu ser han Lindelöf i klubben för en lång tid framöver.

 – Jag kan inte se något scenario nu där klubben vill sälja honom eller där han vill bort.

Maja Nilsson Lindelöf är en stjärna som influencer

Vid sin sida har Victor Nilsson Lindelöf frun Maja, som han träffade under tiden i Benfica, och den ettårige sonen Ted Louie.

När de bodde i Portugal studerade Maja marknadsföring, började blogga och fick sina första samarbeten.

Några år senare lever hon nu i Manchester och delar med sig av sitt liv på sin blogg och till över 200 000 följare på Instagram. Hon har också samarbeten med bland annat Loreal Paris och Gina Tricot.

– Jag tror hon attraherar många tjejer i sin egen ålder och även yngre tjejer, säger varumärkesexperten Eva Ossiansson.

Hon konstaterar att Maja Nilsson Lindelöf har lyckats som influencer när många upplever henne som naturlig och intressant. En extra krydda blir också livet som fotbollsfru.

– Det blir en extra dimension i det hela att den biten också finns. Hon lever ett spännande och lite annorlunda liv och bor i Manchester tillsammans med en fotbollsstjärna. Det blir lite kändisstatus och lite stjärnstatus. 

Äger flera bostäder – och letar hus i Västerås

Med framgångarna som fotbollsspelare, med 1,8 miljoner i lön i veckan, och influencer följer också nya möjligheter.

Förutom sitt stora hus i Manchester, där de bor grannar med bland annat Paul Pogba, äger paret Nilsson Lindelöf bostäder i Stockholm och Västerås.

I Framgångspodden har Maja berättat att de lever i en engelsk idyll ”bland mycket träd, skog och hästar”. Dessutom letar paret efter ännu ett hus i Västerås.

Dessutom har VLT skrivit om hur deras sekelskifteslägenhet på en av de finare adresserna i Stockholms innerstad inretts som ”ett coolt unikt hotell med mörka färger”. 

Ett stjärnpar – men ett skötsamt sådant, säger Samuel Luckhurst. Och Victor Nilsson Lindelöf är viktig för Viaplays Premier League-sändningar när ligan startar igen.

– Det finns få framstående svenskar i riktigt stora klubblag. Det känns viktigt att det finns några som är med bland de största och bästa, säger programledaren Ola Wenström.

Lindelöf om mammans betydelse