Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så skamliga bilder att man tror att det är fejk”

Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAMES BOARDMAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT WEST/BPI/REX / MATT WEST/BPI/REX REX

Manchester City är nyblivna mästare – och i rejält blåsväder.

En video där laget hånar motståndarna Liverpool har väckt ilskna reaktioner. 

Ramsan ”Allez allez allez” fick stora genombrott under Liverpools Champions League-säsong 2017/2018. Då sjöngs låten hela vägen till finalen, där engelsmännen föll mot Real Madrid. 

I går började en alternativ version av ramsan få spridning. I en grynig video kan man se hur Manchester Citys trupp sjunger på den efter att det stått klart att man har trumfat Liverpool på ligatiteln med en poängs marginal. Klippet är inspelat ombord flygplanet som fraktade hem Citys trupp efter 1-4-seger mot Brighton.

City sjunger ”Allez allez allez”

https://twitter.com/YourMCFC/status/1128273265603039232

Nu har reaktionerna från Liverpool-håll börjat välla in. James Pearce, krönikör och skribent på ansedda Liverpool Echo, är märkbart upprörd.

”Kan inte köpa klass”

”De klasslösa Manchester City-spelaren borde skämmas över den sjuka ramsan”, skriver Pearce. 

”Bilderna som dök upp på nätet under tisdagen var så skamliga att man trodde att det var fejk. De kan väl inte sjunka så lågt? Tyvärr, det är på riktigt.”

Pearces ilska härstammar delvis från att City-supportrarna i flera månaders tid sjungit en egen tolkning av ”Allez allez allez”. I deras version finns en referens till supportern Sean Cox, som fick föras till sjukhus med livshotande knivskador efter Liverpools match mot Roma förra säsongen. 

Pearce tycker att videon säger något grundläggande om City som klubb.

”De är fantastiska att titta på planen, men en besvikelse utanför den. De verkar ha en märklig besatthet angående Liverpool. Den här videon är en påminnelse om att schejk Mansours oljemiljoner kan köpa mycket, men man kan inte köpa klass”, skriver Pearce.