Så har Zlatan revolutionerat Manchester Uniteds spel

Foto: RADDAD JEBARAH
Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: ANDERS WIKLUND/TT

Manchester Uniteds säsong slutade i dur när de kammade hem segern i Europa League på Friends arena. 

I en genomgång av säsongen så pekar Manchester Evening News på hur Zlatan Ibrahimovic har spelat en nyckelroll i klubbens framgångar den här säsongen. 

"Han har fått fansen att le igen", skriver tidningen. 

Det har inte varit en helt enkel säsong för Manchester United. Efter en lovande start på ligaspelet gick det allt trögare för den engelska storklubben. De föll allt längre i från en titeljakt och sedermera gick de även förlorande ur kampen om en topp 4-placering. 

Men det har funnits flera ljuspunkter, bland annat Ligacupsegern i början på året och segern i Europa League i veckan mot Ajax. 

Hyllas för sin insats under säsongen

Och det är med avstamp i segern i Stockholm som Manchester Evening News summer Manchester Uniteds säsong. Och de menar att Zlatan Ibrahimovic har spelat en central roll i klubbens framgångar den här säsongen. 

För trots att han missade de sista 10 matcherna den här säsongen på grund av skada var han ändå klubbens skyttekung med 28 fullträffar. 

"Vid flera tillfällen har Zlatan blivit kvar på planen, bara för att avgöra sent. Man skulle kunna argumentera för att han borde ha gjort ännu fler mål den här säsongen, men det har blivit flera tunga och avgörande mål längs vägen", skriver de. 

Så har Zlatan revolutionerat Uniteds spel

Manchester Evening News menar att det inte var en överraskning att Zlatan kom till United med Mourinho, då portugisen nästan alltid tar med sig en veteran till en ny klubb. Men att Zlatans insatser sätter honom i en helt annan liga än Mourinhos tidigare veteranvärvningar som Hernan Crespo och Ricardo Carvalho. 

"Till och med Mourinho måste vara förvånad över Zlatans jämna och höga nivå". 

Och MEN menar att Zlatan revolutionerade Uniteds spel den här säsongen. 

"Det har gått så långt att Uniteds backar fortsätter slå chansbollar upp mot Zlatans ytor, trots att det är Marcus Rashford som spelar på topp. Zlatan kanske inte går i Eric Cantonas fotspår och ser till att Premier Leaguetiteln hamnar hos United, men han har fått fansen att le igen".