Hulls mittfältare Ryan Mason drar sig tillbaks från elitfotbollen. Foto: IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHHulls mittfältare Ryan Mason drar sig tillbaks från elitfotbollen. Foto: IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Hulls mittfältare Ryan Mason drar sig tillbaks från elitfotbollen.  Foto: IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Det blev en landskamp för Ryan Mason. Foto: IMAGO/AFLOSPORT IMAGO SPORTFOTODIENSTDet blev en landskamp för Ryan Mason. Foto: IMAGO/AFLOSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST
Det blev en landskamp för Ryan Mason.  Foto: IMAGO/AFLOSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST

Ryan Mason tvingas sluta – omedelbart

Publicerad

Ryan Mason drabbades av en allvarlig skallskada i en match mot Chelsea under 2017. Nu tvingas Hull-mittfältaren och den förre Tottenhamspelaren att lägga skorna på hyllan. 

Ryan Mason fostrades i Tottenham och vandrade genom ungdomslagen innan debuten kom för A-laget i Europa League 2008. Sedan följde flera säsonger där Mason lånades ut till lag i lägre divisioner samt franska Lorient. 

Säsongerna 2014/15 och 2015/16 spelade han totalt 53 matcher för Tottenham i Premier League. Under denna period fick Mason även debutera i engelska landslaget. 

Nickade ihop med Cahill

26-åriga Mason gjorde 16 matcher för Hull i fjolårets Premier League innan olyckan var framme mot Chelsea.  Det var i en nickduell med landsmannen Gary Cahill som Tottenhamprodukten drog på sig skallskadan. En skada som nu tvingar honom att pensionera sig från fotbollen. 

Mason har inte kunnat göra en enda match för Hull City i årets Championship. 

Ryan Mason hann göra en landskamp för England.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag