Foto: Eddie Keogh
 Foto: Eddie Keogh

"Rooney spelade hemlig testmatch"

Publicerad
Uppdaterad
Wayne Rooney har inte gett upp en plats på bänken mot Bayern München.
Enligt Daily Mirror deltog anfallaren i en hemlig testmatch under tisdagen.
- Jag tror inte han sitter på bänken, men han kanske kan övertala mig, säger Sir Alex Ferguson.
Manchester United har haft en mindre helvetesvecka efter förlusten mot Bayern München förra tisdagen. Med Wayne Rooney skadad förlorade man även måste-matchen i ligan mot Chelsea och har nu uppförsbacke inför returen mot tyskarna.

"Inte beredd att chansa"

Det rapporterades ett tag om att Wayne Rooneys rehabilitering gått så fort att han var aktuell för spel mot München, men det dementerar Sir Alex.
- Jag är inte beredd att chansa och foten håller helt enkelt inte, sa managern på presskonferensen inför matchen.
Men Rooney själv har inte gett upp hoppet om en plats på bänken.

Hemlig testmatch

Enligt Daily Mirror deltog stjärnan på tisdagen i en hemlig testmatch på träningsanläggningen Carrington när pressen lämnat anläggningen. Han ska även varit med på ett av de yngre Unitedlagens cykeltur.
Sir Alex spelar ner chansen att få med Rooney alls - men stänger inte dörren.
- Jag tror inte han sitter på bänken, men han kanske kan övertala mig, säger Sir Alex Ferguson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag