Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rooney spelade bort nio miljoner på fem månader

Rooney berättar öppet om sina missbruksproblem.Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D
Wayne med hustrun Coleen.Foto: KGC-246 / STELLA PICTURES 117889-5

Wayne Rooney spelade har spelat bort stora mängder pengar under sin karriär.

I en fotbollsspelares tillvaro med långa hotellvistelser spelade han för att fylla ut tiden.

– Man blir uttråkad och gör saker för att fylla ut tiden, säger Rooney enligt The Sun.

Rooney är tillbaka i den engelska fotbollen efter två år i USA och spel med DC United. 

I debuten för Derby låg han bakom segern men i höstas greps den 120-faldige engelske landslagsmannen på en flygplats när han var kraftigt berusad och svor högljutt. Det gjorde att han sökte hjälp för sina alkoholproblem.

Nu har han också berättat om ett annat missbruksproblem som förföljde honom tidigare under karriären. 

– Inför bortamatcherna med Manchester United var jag på hotell och med landslaget kunde jag vara på ett hotell under 7-10 dagar. Man blir uttråkad och gör saker för att fylla ut tiden. På den tiden var gambling en av de sakerna, säger Rooney.

Påverkade Rooneys prestationer

Efter att först ha vunnit pengar på online-gambling flera gånger fortsatte Rooney att spela men började nu i stället förlora pengar. Han anklagar både tristessen på hotellrum och ”farliga appar” för att han fortsatte.

– Innan man märker det har man förlorat mycket och inser inte hur mycket pengar man har satsat. Jag vann i början och tänkte att det var enkla pengar att tjäna. Det suger in en lite mer och gör att man förlorar, säger Rooney.

Under en period på fem månader förlorade han 700 000 pund – nästan nio miljoner svenska kronor – och under en kväll på ett casino spelade han nästan bort en miljon. Han berättar att han försökte vinna tillbaka det han hade förlorat och att det påverkade hans fotbollsspelande negativt.

– Man är där för att spela för sitt land eller klubblag och när man förlorar pengar som jag gjorde påverkar det en. 

– Som tur är lyckades jag betala det jag hade förlorat och jag slutade spela. Jag lärde mig från mina misstag, säger Wayne Rooney.