Foto: Alex LiveseyFoto: Alex Livesey
 Foto: Alex Livesey
Foto: Alex LiveseyFoto: Alex Livesey
 Foto: Alex Livesey

Rooney bröt tunga sviten mot Liverpool

Publicerad

Här fixar Wayne Rooney segern till Manchester United - och bryter samtidigt en dyster svit.

Målet var anfallarens första på Anfield på elva år.

- En fantastisk seger, säger Rooney i Viasat.

Under söndagen riktades blickarna i England mot stormötet på Anfield. Manchester United med pressade managern Louis van Gaal vid sidlinjen reste till Liverpool för att möta Jürgen Klopps gäng.

Båda lagen kom från två galna 3-3-matcher i veckan där United tappade tre poäng i slutet med Newcastle medan Liverpool fixade en poäng mot Arsenal i och med Joe Allens sena mål på Anfield.

Matchen på Anfield blev dock ingen målrik historia.

Få chanser

Den präglades i stället av ett ställningskrig med få målchanser.

Liverpool var närmast ett ledningsmål i den andra halvleken - men en suverän räddning från David De Gea på Emre Cans skott gjorde att United kunde hålla nollan.

Istället var det en formtoppade Wayne Rooney avgöra matchen.

Rooney, som gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna, satte 1-0 i den 78:e minuten.

Därmed bröt också anfallaren en dyster svit. Rooneys mål var hans första på Anfield på elva år.

- Alla vet hur viktig den här matchen är oavsett var lagen ligger i tabellen. En stor match för klubben och för fansen. En fantastisk seger som vi verkligen behövde. säger Rooney i Viasat efter matchen.

Nytt rekord för Rooney

Rooney satte också ett nytt Premier League-rekord då han är den spelare som gjort mest mål för en och samma klubb. Sammanlagt har han gjort 175 mål för Manchester United.

- Jag ska vara ärlig och säga att jag inte visste det. Det var ett tag sedan jag gjorde mål på Anfield, säger Rooney.

Liverpool pressade på för en kvittering i slutet men kom aldrig riktigt nära.

I och med segern har nu Manchester United 37 poäng på 22 matcher och ligger på femteplats. Därmed skuggar man fyran Tottenham som har 39 poäng.

David De Gea hoppas att vinsten kan ge United en skjuts uppåt.

- De hade en del chanser men vi spelade bra. Wayne gjorde ett fantastiskt mål. Jag hoppas den här segern ger oss självförtroende och kan vinna tre-fyra matcher i rad, säger Uniteds målvakt.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag