Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rivalerna slåss om norska superlöftet

Foto: Bodö/Glimts hemsida.
Foto: JAMES WILSON / IMAGO IMAGES / SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: SIMON CARLTON/FROZEN IN MOTION/SHUTTE / SIMON CARLTON/FROZEN IN MOTION/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Manchester City vill värva den norske supertalangen Håkon Ejven. 

Enligt Daily Mail förbereder storklubben en värvning av 19-åringen i januarifönstret.

– Det som sker, det sker, har Ejven sagt själv tidigare.

Håkon Ejven har dominerat i den norska ligan under säsongen och stått för nio mål och fyra assist på 18 matcher för sitt Bodö/Glimt. Succén har gjort att mittfältaren seglat upp som en av Europas större talanger och börjat kopplas ihop med storklubbar. 

Ejven har tidigare ryktats till både Manchester United och Manchester City och nu skriver Daily Mail att City planerar att lägga ett bud på Ejven så fort transferfönstret öppnar i januari.

I början av augusti imponerade Ejven med två mål i en match mot Strömsgodset framför ögonen på scouter från både Manchester City och Manchester United. Då sade han till norska Eurosport att ”det som sker, det sker”.

– Det är alltid fint när folk är på matcher för att titta på mig.  Nu ser jag bara fram till nästa match här och fotboll är en färskvara, man vet aldrig vad som sker. Det som sker, det sker, sade Ejven.

Tackat nej till bud

Bodö/Glimts sportchef Aasmund Björkan berättade för ett par dagar sedan för Eurosport att klubben är glada över att ha Ejven i laget och att man tackat nej till konkreta bud.

– Håkon är en spelare många lägger märke till och tycker är spännande. Jag kan bekräfta att det har varit intresse runt honom under en längre period. Det har varit konkreta bud, det är klubbar som har lust att ha Ejven i truppen, sade sportchefen då.

Ejven har två år kvar på sitt kontrakt med Bodö/Glimt dit han kom från Mjölner 2016.