Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Revanschen: Dubbla mål efter bänkningen

Tammy Abraham gjorde två mål mot West Ham.
Foto: MATT IMPEY/SHUTTERSTOCK / MATT IMPEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Tammy Abraham firar med sina lagkamrater.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

Chelsea vann klart mot West Ham.

Den störste hjälten blev Tammy Abraham som gjorde två mål och stängde matchen på Stamford Bridge.

– Jag måste hjälpa laget med antingen mål eller assist, eller bara genom att vara ett hot, säger Abraham till Sky Sports.

Chelsea har haft det tufft i Premier League den senaste tiden och kom till måndagens match mot West Ham med förluster mot Everton och Wolverhampton i ryggen.

En spelare som också haft det tufft den senaste tiden är Tammy Abraham. Förra säsongens interna skyttekung har fått stå åt sidan flera gånger sedan Timo Werner kom in i laget men mot West Ham startade de båda tillsammans efter tre raka matcher på bänken för Abraham.

Då fick de se sin mittback Thiago Silva göra en hård nick till 1-0 i första halvlek och när West Ham tryckte på för en kvittering i andra halvlek avgjorde Tammy Abraham med två mål på tre minuter mellan minut 78 och 80.

Tammy Abraham blev tvåmålsskytt

Först spelade Werner fram Abraham som efter en misslyckad offsidefälla kunde sätta bollen i öppet mål och därefter utnyttjade Abraham en retur och skickade in 3-0.

– Som anfallare ger det självförtroende att göra mål. Mina lagkamrater skapade många chanser och vi försvarade bra som lag, säger Abraham till Sky Sports efter matchen.

Målen var nummer fyra och fem i Premier League för Abraham den här säsongen.

– Jag måste hjälpa laget med antingen mål eller assist, eller bara genom att vara ett hot. Det handlar om att fortsätta göra mål och fortsätta vara på rätt plats.

Chelseas seger tar laget upp till femteplats i Premier League. West Ham är kvar på tionde plats.

– Vi behövde en bra prestation. Jag måste vara på rätt plats i rätt tid. Vi var tvungna att ha tålamod men som tur var fick vi tre poäng, säger Tammy Abraham.