Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Relationen börjar bli problematisk”

Foto: JON SUPER/SHUTTERSTOCK / JON SUPER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: IBRAHIM OT/SHUTTERSTOCK / IBRAHIM OT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ole Gunnar Solskjaer står inför ett tufft beslut. 

Dean Henderson eller David de Gea? 

”Relationen mellan Solskjaer och de Gea har börjat bli problematisk”, säger en källa till Manchester Evening News. 

Dean Henderson är en egen produkt. David de Gea är en trotjänare som har varit i klubben i tio år. 

Henderson har varit utlånad till Sheffield United förra säsongen och stod för ett par imponerande insatser. Den här säsongen tog Ole Gunnar Solskjaer beslutet att kalla tillbaka honom för att konkurrera med David de Gea om första platsen. De senaste veckorna har Henderson fått förtroendet då de Gea var bortrest på grund av födseln av sitt första barn. Den spanske landslagsmålvakten förväntades starta söndagens seger mot Brighton – men så blev det inte. 

Dean Henderson startade och Solskjaers beslut väckte stor uppmärksamhet. Den tidigare United-spelaren Rio Ferdinand menade att de Gea inte kommer vara kvar om han blir nummer två kommande säsongen. 

Solskjaer: ”Kommer orsaka rubriker”

Nu rapporterar Manchester Evening News att relationen mellan Solskjaer och David de Gea har börjat bli ”frostig”. En källa från lagets omklädningsrum säger till MEN: 

”Relationen mellan Solskjaer och de Gea har börjat bli problematisk”. 

Faktum är att Solskjaer har tänkt bänka David de Gea ett par gången den här säsongen. Men så har inte fallet blivit då de Gea gång på gång uttryckt sitt missnöje mot att sitta på bänken. 

”En stor majoritet av Uniteds spelartrupp känner att de Gea borde ha petats i december”, säger källan enligt MEN. 

Ole Gunnar Solskjaer var själv förtegen kring förstavalet och så här sa han efter 2-1-segern mot Brighton: 

– Situationen mellan David och Dean är uppenbar och kommer orsaka rubriker. Men vi har två väldigt bra målvakter och det handlar om att ge dem matcher, sade norrmannen.