Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ni kommer inte hitta mig – jag är så rädd”

Emiliano Sala skrev på för Cardiff tidigare i veckan. I går skulle anfallaren åkt till Wales för att ansluta till sin nya klubb.Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMIC
Emiliano Sala har gjort 13 mål i franska ligan för Nantes denna säsong.Foto: ROMAIN PERROCHEAU / FEP / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
Ett Piper-flygplan - som tros vara den typ som har försvunnit.
I närheten av Kanalöarna letar man efter det försvunna planet - som försvann från radarn under måndagskvällen.
Under dagen har supportrar lämnat blommor vid Cardiffs hemmaarena. Foto: BEN BIRCHALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Fotbollsspelaren Emiliano Sala befaras vara död.

28-åringen fanns ombord på det flygplan som under tisdagen försvann över Engelska kanalen.

Under natten till onsdag publicerade den argentinska tidningen Olé det som uppges vara Salas sista ord till sina vänner innan planet spårlöst försvann.

”Det verkar som att planet är på väg att gå i bitar. Om ni inte hör nåt nytt från mig på 1,5 timme så behöver ni inte skicka någon att leta efter mig, för ni kommer inte hitta mig... Shit vad rädd jag är!”.

Sökarbetet efter Sala fortsätter under onsdagen.

Med en prislapp på ungefär 150 miljoner kronor är Emiliano Sala det dyraste spelarköpet för Cardiff någonsin. Försäljningen bekräftades tidigare i veckan, men därefter åkte Sala tillbaka till Frankrike för att säga farväl till sina lagkamrater i Nantes.

Cardiffs prestigevärvning Emiliano Sala befaras ha varit ombord ett flygplan som försvunnit över Engelska kanalen.Foto: ROMAIN PERROCHEAU / FEP / PANORAMIC/IBL PANORAMIC

På tisdagsmorgonen kom uppgifter om att ett plan, som lyfte från Nantes med mål att landa i Cardiff, försvunnit någonstans utanför Channel Islands i den Engelska kanalen. Senast omvärlden hade kontakt med planet var vid 20-tiden på måndagen, lokal tid. 

Två personer ska ha varit ombord planet, rapporterar BBC. Lokaltidningen Ouest France, franska nyhetssajten 20 Minutes samt nyhetsbyrån AFP har uppgifter om att Emiliano Sala var en av passagerarna. 

"Vi är chockade över att höra om det försvunna planet. Vi förväntade oss att Emiliano skulle anlända i går (måndag) och göra sin första träning med laget i dag (tisdag)", låter Cardiff att meddela i ett uttalande.

"Vi fortsätter hoppas på positiva nyheter", fortsätter de.

Sökandet efter det försvunna planet pågick under hela tisdagen men avbröts under natten. På onsdagsmorgonen bekräftade lokal polis att sökarbetet nu återupptagits igen.

Foto: REX B. CORDELL / REX/IBL REX FEATURES

Det lilla planet, en Piper Malibu, försvann från radarn norr om Guernsey. Enligt polisen på kanalön hade piloten bett att få gå ner på lägre höjd kort innan flygtornet på Jersey förlorade kontakten med planet.

Den brittiska kustbevakningen och den lokala polisen i Guernsey har sökt i området med helikoptrar under tisdagen. Under kvällen rapporterar de via Twitter att "flytande objekt" har påträffats i vattnet.

"Vi har inte påträffat några livstecken av passagerarna. Om de landade på vattnet är chanserna att de har överlevt, tyvärr, små", skriver de på Twitter. 

https://twitter.com/GuernseyPolice/status/1087754214669983744

Enligt franska tidningen 20Minutes blev Sala skjutsad till flygplatsen – för återresan till England – av tidigare lagkamraten Nicolas Pallois. Pallois berättar nu att Sala uttryckt oro för sin säkerhet inför flygresan, eftersom ditresan (från England till Frankrike) hade varit turbulent.

Insatsledaren för Channel Airline Airsearch, John Fitzgerald, berättar i en längre intervju med So Foot hur arbetet leds och att chanserna, dessvärre, är små att överleva i Engelska kanalen efter flera timmars försvinnande. 

– Jag tror inte att det finns någon chans att de lever ännu, säger Fitzgerald till So Foot.

I närheten av Kanalöarna letar man efter det försvunna planet som är av typen Piper.

Emiliano Salas pappa, Horacio Sala, uttalar sig i argentinska Olé:  

– Jag har inte hört något nytt. Ingen har ringt mig – varken från Nantes eller Cardiff. Jag har väntat de senaste timmarna på att någon från ambassaden ska ringa mig. Jag är förkrossad, säger han.

Emiliano Sala, som är 28 år gammal och kommer från Argentina, låg trea i Ligue 1:s skytteliga när han köptes av Cardiff. Han gjorde 13 mål för klubben den här säsongen. 

Sala tillbringade större delen av sin proffskarriär i Frankrike. Innan Nantes spelade han i  Ligue 1-konkurrenterna Caen och Bordeaux. 

 

LÄS MER: Emiliano Salas hälsning innan flygresan: ”Ett sista farväl”

 

Uppgifter: Salas senaste ord till vännerna

Under natten till onsdag publicerade den argentinska tidningen Olé det som uppges vara Salas sista ord till sina vänner innan planet försvann.

Tidningen har tagit del av ett ljudmeddelande som Sala skickade till sina närmaste vänner via kommunikationsappen WhatsApp.

Sala inleder med att säga att han är i luften på väg till Cardiff och att ”det är i morgon allt börjar”.

Strax efteråt blev tonen mer allvarlig.

”Jag är här uppe i planet och det verkar som att det är på väg att gå i bitar”, säger Sala enligt Olé.

”Om ni inte hör nåt nytt från mig på 1,5 timme så behöver ni inte skicka någon att leta efter mig, för ni kommer inte hitta mig... Shit vad rädd jag är!”

https://twitter.com/GFFN/status/1087680423365410816

 

LÄS MER: Dramat under Idrottsgalan - som tittarna missade: ”Du måste stoppa det!”