Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rear ut lyxhuset – efter fruns tragiska dödsfall

Rio FerdinandFoto: VANTAGE NEWS / STELLA PICTURES VANTAGE NEWS
Kate WrightFoto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Ferdinand med ex-frun Rebecca, som avled 2015.Foto: JOEL RYAN / AP TT / NTB SCANPIX

Rio Ferdinands hustru Rebecca dog i cancer och lämnade förre fotbollsstjärnan ensam med parets tre barn.

Nu har Ferdinand hittat kärleken igen och förlovat sig. 

– Mina barn förtjänar att vara lyckliga, säger Ferdinand till Daily Mail.

Rio Ferdinand, 40, är en av Englands mest kända fotbollsspelare under 2000-talet. Han var given i Englands landslag och var en nyckelspelare för sir Alex Ferguson i Manchester United. Nu har han blivit tv-expert på heltid för rättighetsinnehavarna av Premier League, BT Sport. 

Men på det privata planet har den förre fotbollsstjärnan har haft ett par tuffa år.

2015 förlorade han sin hustru Rebecca Ellison i bröstcancer och två år senare dog hans mamma i samma sjukdom.

Fastnade i alkoholmissbruk

Efter hustruns dödsfall berättade Ferdinand om sitt alkoholmissbruk.

– Jag gick upp mitt i natten för att dricka. Som fotbollsspelare pratar vi ofta om att missa viktiga matcher på grund av skador, som om det vore jordens undergång. Tro mig, det är det inte om man jämför med att ens fru och mamman till ens barn dör av cancer vid 34 års ålder, har han tidigare sagt.

Men nu har Ferdinand återigen hittat kärleken.

Under en semesterresa i Abu Dhabi bytte Ferdinand ringar med dokusåpaprofilen Kate Wright, 27. Paret har dejtat sedan 2017 och enligt Daily Mail hade Rebecca givit maken sin välsignelse att hitta en ny kärlek efter hennes dödsfall.

https://www.instagram.com/p/BpotjFoB-eb/

Ferdinands tre barn, Lorenz, Tate och Tia, har en god relation med sin nya styvmor.

– Barnen har bara en mamma och hon går inte att ersätta. Vi firar alltid hennes födelsedag, då går vi till gravplatsen tillsammans. Vi pratar ofta om barnens mamma, har Wright tidigare berättat efter att förhållandet blev känt.

Rear ut lyxhuset – sänker priset

Ferdinand, Wright och barnen bor i dag i London, där Ferdinand har sitt tv-jobb. Men lyxhuset utanför Manchester, som han hade tillsammans med avlidna ex-frun Rebecca, har alltjämt funnits kvar – trots försök att sälja det. 

Det mansion-lika huset gick ut till försäljning för 52 miljoner kronor men intresset har varit svalt. Nu har utgångspriset sänkts till 23 miljoner – ett reapris på nästan 30 miljoner.

– Det finns många goda minnen från huset men Rios liv finns i London och han försöker gå vidare. Han förlovade sig, med barnens godkännande, och det finns ingen anledning för honom att ha kvar huset 30 mil bort, säger en källa med insyn i familjen till The Sun.

Ferdinands hus i Alderley Edge utanför Manchester reas ut.Foto: Cavendish