Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Reals plan för att få Hazard – till reapris

Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/IBL REX FEATURES
Foto: GRAHAM HUNT / GRAHAM HUNT / PRO SPORTS IMAGES DPPI AGENCE DE PRE

Succéhöst i Chelsea.

Men snart kan Eden Hazard vara ett minne blott på Stamford Bridge.

Spanska tidningar avslöjar i dag Real Madrids plan för köpet av belgaren.

– Jag ska inte ljuga. Det har varit min dröm sen jag var liten, säger Hazard själv.

Redan i somras var det intensiva rykten som placerade Eden Hazard i Real Madrid. Det spekulerades i en dubbel övergång tillsammans med Thibaut Courtois – men till slut blev det bara målvakten som hamnade i Spanien.

Real Madrid har haft en trög säsongsstart utan Cristiano Ronaldo. Efter fyra segrar de fem första omgångarna i ligan har det tagit tvärstopp. Förlust mot Sevilla och Alaves, mållöst i derbyt mot Atletico och en chockförlust mot CSKA Moskva i Champions League. Dessutom fyra raka matcher utan mål framåt.

 

 

Desto bättre går det för Eden Hazard och Chelsea. Belgaren har inlett säsongen strålande och toppar skytteligan i Premier League på sju fullträffar. På onsdagen återfinns belgaren på både Marcas och AS förstasidor i Spanien – en flytt till den spanska huvudstaden närmar sig.

Toppar förstasidorna i Spanien

I Marca kan man läsa rubriken ”Planen med Hazard”. Enligt tidningen kommer Real Madrid göra en liknande deal som när Courtois hämtades in i somras. Klubben räknar iskallt med att Hazard inte skriver på något nytt kontrakt med Chelsea och att han kan värvas nästa sommar för en billigare slant då hans kontrakt går ut 2020.

Foto: ANDREW FOSKER/BPI/REX / ANDREW FOSKER/BPI/REX/IBL REX FEATURES

AS menar dock på att belgaren kan anlända redan i januari. Allt beror på hur länge Real Madrids kräftgång fortsätter. Om resultaten fortsätter att utebli kan klubben slå till redan i vinter. Summan som nämns för Hazard är 1-1,2 miljarder kronor. Om klubben väntar med övergången till nästa sommar väntas prislappen sjunka till 800 miljoner kronor.

 

 

Nobbat fem kontraktsförslag

Hazard själv då? Han verkar redan vara inställd på en flytt till Madrid. Belgaren har tidigare nobbat fem kontraktsförslag från Chelsea och efter segern i söndags fick han en direkt fråga om uppvaktningen från Real Madrid.

– Jag ska inte ljuga. Det har varit min dröm (att spela i Real Madrid) sen jag var liten, sa Hazard.

Enligt ESPN håller Real Madrid även koll på Raheem Sterlings kontraktsförhandlingar med Manchester City, där PL-mästarna vill ge engelsmannen ett saftigt långtidsavtal.