Marcus Raschford Foto: ViasatMarcus Raschford Foto: Viasat
Marcus Raschford Foto: Viasat
Marcus Rashford. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKMarcus Rashford. Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Marcus Rashford.  Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCKFoto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK

Rashfords uppmaning – om Zlatans United-framtid

Publicerad

Zlatan Ibrahimovics framtid i Manchester United är oklar efter knäskadan.

Men anfallstalangen Marcus Rashford tycker att det är självklart hur United borde resonera. 

– Jag tycker att det är jätteviktigt för den här klubben att behålla honom, säger Rashford till Viasat.  

Zlatan Ibrahimovic skrev ett ettårskontrakt med Manchester United som innehöll en option. En option som innebär att båda parter vid samtycke kan förlänga avtalet med ett år. 

Men sedan Zlatans knäskada mot Anderlecht har förutsättningarna ändrats. Svensken väntas vara borta i minst ett halvår – upp till ett år om det vill sig riktigt illa. Så sent som tidigare i veckan kom dock uppgifter från Daily Mirror att United kommer att aktivera optionen och behålla Zlatan en säsong till. 

"Behåll Zlatan"

I en ny intervju med Viasat slår United-anfallaren Marcus Rashford att det är just den utgången som han hoppas på i fallet Zlatan. 

– Jag tycker att det är jätteviktigt för klubben att behålla honom. Jag tror inte att han är slut. Hans attityd är alltid så, att ingen ska skriva av honom. Han kommer att komma tillbaka, säger Rashford till Viasat.  

– Jag har inte pratat med honom sedan skadan, men han är en stor spelare. En skada kommer inte att ha en sån effekt på honom Jag vet att han kommer att klara sig.

"Han är otrolig"

Rashford har fått ta ett större ansvar som anfallare sedan Zlatans bortfall. Zlatan har dock, i sin frånvaro, fungerat som en viktig inspirationskälla.

– Att få titta på honom har varit otroligt, det har varit nyckeln för mig. Det är hans inställning och mentalitet som skiljer honom från alla andra. Men det har inte bara varit viktigt för de unga spelarna, alla spelare har tyckt att det varit viktigt att få ha honom här, säger Rashford. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag