Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasande efter förlusten – kan mönstra reservlaget

Neil Warnock.Foto: GRAHAM HUNT/PROSPORTS/REX / GRAHAM HUNT/PROSPORTS/REX/IBL REX FEATURES
Warnock efter Chelsea-matchen.Foto: NICK POTTS / AP TT NYHETSBYRÅN

Cardiffs tränare Neil Warnock hotar med att spela sitt reservlag mot Manchester City. 

Det efter att han varit minst sagt förbannad efter förlusten mot Chelsea. 

– Jag kommer noga att spela U23 på onsdag mot Manchester City och försöka hålla det nere till tio eller elva mål, säger han enligt The Sun.  

Cardiff hade ledningen mot Chelsea under söndagens möte – men tappade till förlust med 2-1. Det efter att Cesar Azpilicueta kvitterat till 1-1 i den 84:e minuten och Ruben Loftus-Cheek avgjort på övertid. 

Både under och efter matchen var Cardiffs tränare Neil Warnock minst sagt förbannad på domarna och flera gånger påtalade han det för dem. 

Nu hotar han till och med att spela med sitt reservlag under onsdagens möte mot Manchester City efter att, vad han menar, ett domarmisstag avgjorde matchen och gjorde det möjligt för Chelsea att vända. 

– Jag kommer noga att spela U23 på onsdag mot Manchester City och försöka hålla det nere till tio eller elva mål, säger han enligt The Sun.  

Cardiff har viktiga matcher framför sig efter Manchester City-mötet på onsdag. Man ska bland annat möta Brighton och Burnley. 

”Är inte tillräckligt utbildade”

Han uttryckte sin ilska efter matchen. 

– Det spelar ingen roll vilka du spelar mot. Det är den som har en flagga i handen och den som har en visselpipa som spelar roll, säger han enligt The Sun.  

Han har även uttryckt sig i en radiointervju med talksport. 

”Det kan vara domslutet som kostar oss allt!”

”Domarna är inte tillräckligt utbildade på den högsta nivån.”

”Är det här hämnden för alla gånger jag har skrikit åt fjärdedomaren?”

Riskerar böter

Men den rutinerade Neil Warnock riskerar att få tunga böter om han genomför sin plan med att spela sitt U23-lag. 

Premier League har ett prejudikat efter att Wolverhamptons tränare, Mick McCarthy, gjorde en liknande ändring i laget 2010 och blev bötfälld med drygt 300 000 kronor. Då bytta han ut tio stycken spelare i en match mot Manchester United. 

Och om Warnock gör förändringen skulle det kunna komma ha en inverkan i toppen på tabellen där Manchester City och Liverpool slåss om titeln. Men Cardifftränaren säger att Cardiff oavsett vad skulle förlora mot Guardiolas lag. 

– Både jag och laget har fått tagit emot många smällar under säsongen. Men vi har alltid studsat tillbaka. Så vi kommer förmodligen spela U23-laget och göra oss redo för matchen mot Burnley.