RANKING: Snyggaste i Premier League i år

Publicerad

Äntligen är Premier League-säsongen i gång.

Då passar SportExpressen på att ranka ligans snyggaste hemmatröjor för säsongen 2017/2018.

 

 

Foto: Puma

20. HUDDERSFIELD TOWN

Betyg:

Kommentar: Sorry, Huds. Den här tröjan håller inte Premier League-klass. I grunden en stabil tröja och plus för att knappen, Puma-märket och ramen runt skölden är i samma färg. Men ränderna. Ränderna. För att vara lite positiv så har klubben betydligt finare bortaställ. Det tredje? Ja, kolla själv här. 

 

Foto: Nike

19. BRIGHTON & HOVE ALBION

Betyg:

Kommentar: Ja, det är lite tråkigt att döma ut nykomlingarna så här. Men inte lika tråkig som den här tröjan. Den är inte jätteful, även om nyansskillnaden på ärmarna kontra ränderna är orimlig, men otroligt tråkig. 

 

Foto: Adidas

18. WATFORD

Betyg:

Kommentar: Gult och rött. Ingen superkombination på fotbollströjor, om de inte är randiga, lex Syrianska. En genomgående tråkig tröja som skulle kunna ha burits av valfritt lag i ungdomscupen Piteå Summergames 2005. Fjolårströjan, designad av det luriga kanadensiska företaget Dryworld, var långt ifrån bra. När Adidas i år fick chansen blev det ännu sämre.

 

Foto: Macron

17. CRYSTAL PALACE

Betyg:

Kommentar: En bra tröja i grunden. Macron vet vad de pysslar med när de syr ihop sina grejer. När de gula detaljerna lyfter tröjan ett par snäpp, så sänker den hiskeliga sponsorloggan den en jäkla massa snäpp. Tillbaka i randigt efter fjolårssäsongens avstickare utseendemässigt och det gillas. 

Foto: Umbro

16. EVERTON

Betyg:

Kommentar: NEEEEEJ! När Romelu Lukaku drog från stan gjorde tydligen ligans finaste huvudsponsorlogga också det. Det thailändska ölmärket Chang har bytts ut mot det kenyanska (!) gamblingföretaget SportPesa. Tröjan då? Ser ut som något Norges handbollslandslag skulle ha på sig. På uppvärmningen. 

 

Foto: Puma

15. LEICESTER CITY

Betyg:

Kommentar: Det är egentligen inget fel på själva tröjan (som är av samma modell som Newcastles och Burnleys). Men släpp gulddetaljerna nu, Leicester. PL-titeln var sensationellt rolig för er och för ligan, men ni var ju en pina att titta på förra säsongen. Största problemet är dock den ENORMA sponsorloggan, som dels borde sitta lite högre upp, dels minskas i storlek.

 

Foto: Under Armour

14. SOUTHAMPTON

Betyg:

Kommentar: Säsongens vattendelare. Under Armour är i alla fall inte rädda för att ruska om lite i sin design, som är en hyllning till Southamptons tröjor i början av 80-talet. Jag tycker att den är helt okej och det går inte att säga att den är intetsägande. Virgin-spillningen på bröstet är inte fager och Southampton får nöja sig med fjortonde plats.

Foto: Adidas

13. WEST BROMWICH ALBION

Betyg:

Kommentar: I grunden en helt okej fotbollströja. Bra färger. Men den otroligt stökiga sponsorloggan är svår att förbise, även om den är i samma nyans som de blå ränderna. Det stora frågetecknet: Varför är Adidas-loggan röd? WBA hade kunnat komma undan med det om siffrorna varit röda, men det är de inte. Obegripligt.

 

Foto: Umbro

12. WEST HAM UNITED

Betyg:

Kommentar: Säsongens besvikelse. För två år sen hade West Ham Premier Leagues vackraste tröjor, nu ganska mediokra. Jag hade kunnat leva med den V-formade mörka nyansen, men varför slänga in det ljusblåa i kragen? 

 

Foto: Macron

11. STOKE CITY

Betyg:

Kommentar: The Potters ser stabila ut. I alla fall utseendemässigt. De blå detaljerna i kragen och på ärmarna lyfter den här tröjan som tillverkats av supermärket Macron. Sponsorloggan smälter in på ett naturligt sätt och spelbolagets (what?!) lokala förankring, har sitt huvudkontor i staden, är ju lite småtrevlig med tanke på dagens superglobala fotbollsvärld.

 

Foto: Joma

10. SWANSEA CITY

Betyg:

Kommentar: Lite småbespottad på de brittiska öarna. Tycker att det är oförtjänt. Tillverkaren Joma gör stilrena, men moderna fotbollströjor och Wales representanter gör inte bort sig i årets upplaga. En svart sponsorlogga hade fått klubben att klättra ytterligare ett par placeringar på den här listan, inget snack om det.

 

Foto: Puma

9. NEWCASTLE UNITED

Betyg:

Kommentar: Oj, vilken jävla tröja. Men den ljusblå sponsorloggan? Bettingföretaget Fun88 måste vara lagt åt det sadistiska hållet då de vägrar frångå sin ljusblå linje. För det här drar ner betyget rejält. Newcastle kör dessutom med röda siffror på ryggen den här säsongen, vilket i vanliga fall hade varit ett plus, men nu blir det för rörigt med alla färger.

 

Foto: Umbro

8. AFC BOURNEMOUTH

Betyg:

Kommentar: Två säsonger i Premier League och nu är Bournemouth för fint för den superluddiga tröjtillverkaren JD Sports. Skämt åsido. Bytet till Umbro är inte bara en ekonomisk seger för fjolårets succélag, de ser bättre ut också. Den runda halsen är riktigt snygg och den tajtare passformen är perfekt. Årets lyft!

 

Foto: Nike

7. MANCHESTER CITY

Betyg:

Kommentar: Exakt samma modell som två klubbar som placerar sig högre upp på listan. Tyck att det är orättvist om du vill, den här tröjan är inte lika vass som de andra Nike-konkurrenternas (Chelsea och Tottenham). Men, en klar förbättring jämfört med förra säsongens City-tröja och det här är en stilren och stabil fotbollströja 2017.

 

Foto: Adidas

6. MANCHESTER UNITED

Betyg:

Kommentar: Är absolut inget fan av att ränderna slutar halvvägs på axlarna och Chevrolet-loggan är fruktansvärt svårjobbad. Men det här är ingen ful fotbollströja. Den röda nyansen är väldigt bra och kragen är riktigt snygg. Snäppet finare än förra säsongens version, men här finns så klart en del utvecklingspotential.

 

Foto: Puma

5. BURNLEY

Betyg:

Kommentar: Fotbollsvärldens bästa färgkombination. Och Premier Leagues bästa i kategorin. Kragen med knappar är riktigt snygg (samma modell som Newcastles), men fläckarna på axlarna är inte jätteroliga, alltså. Tycker att sponsorloggan (som bör vara helvit) sitter liiiite långt ner, men överlag en snygg Premier League-tröja.

 

Foto: Nike

4. CHELSEA 

Betyg:

Kommentar: Efter en herrans massa år med Adidas övergår Chelsea den här säsongen till Nike. Och gillar man avskalade, rena fotbollströjor är det ett bra val. Den blå nyansen är riktigt bra och sponsorloggan är inte jätte-ivägen. Ändå lite för mycket träningströja över det hela för att nå hela vägen.

Foto: Puma

3. ARSENAL 

Betyg:

Kommentar: Arsenal fortsätter på temat tajtast i stan och Puma tackar ju inte nej. Sitter bättre på Giroud än på Cazorla av uppenbara och anatomiska skäl, men visst är tröjan värd en topplacering. Plus för de rena linjerna och kragen, minus för de silvriga fläckarna på axlarna (som alla Pumas tröjor har denna säsong).

 

Foto: Nike

2. TOTTENHAM HOTSPUR

Betyg:

Kommentar: Har övergett svajiga Under Armour, som blandade mästerverk med riktiga bottennapp. Den nysignade dealen med Nike är ett ekonomiskt lyft för Spurs, men också estetiskt. Kolla in de marinblå och vita detaljerna vid halsen och skölden runt tuppen. Hade AIA-blaffan varit i samma blå nyans som de övriga detaljerna hade den blivit ännu snyggare! Bortatröjan är snyggast i hela ligan.

 

Foto: New Balance

1. LIVERPOOL 

Betyg:

Kommentar: Halsen! 80-tals-blinkningen! De subtila ränderna! Liverpool är i alla fall snyggast i Premier League, inget snack om saken. Visst, det vita strecket på sidan, i höjd med revbenen, är obegripligt, men det här är inget annat än en vinnare. Tillsammans med de röda shortsen och strumporna är den ännu vassare! Speciellt på Mohamed Salah.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag