Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Raiola: "Det kommer bli en överraskning"

Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Jens L'Estrade
Raiola, Zlatans agent sedan länge.
Foto: Bildbyrån
José Mourinho är ny huvudtränare i Manchester United.
Foto: Will Oliver / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester United drömmer om Zlatan Ibrahimovic.

Men flera storklubbar jagar nu svensken.

Hans agent Mino Raiola tror på en sensationell upplösning på transferdramat.

– Det kommer bli en överraskning till slut. Alla tjatar bara om United, United, United, säger hans agent Mino Raiola.


Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Brittiska tidningar uppger att Zlatan Ibrahimovic är mycket nära att skriva på för Manchester United. Enligt rapporterna skulle Sveriges lagkapten bli nye managern José Mourinhos första värvning i storklubben. De två arbetade tillsammans i Inter och är fortfarande nära vänner. Men nu förnekar Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola att Manchester United är nära att värva stjärnan.

I Sverige undrar alla om det hinner bli klart med Manchester United innan EM?

– Och det måste bli Manchester United, för annars ligger alla i Sverige sömnlösa? undrar Raiola när SPORT-Expressen når honom på telefon.


LÄS ÄVEN: JOSÉ MOURINHOS DRÖMVÄRVNINGAR I UNITED


Haha, nej, jag tror bara att de vill att han går till klubben han själv helst spelar för.

– Vi har inte bestämt något än. Jag tror att det kommer bli en överraskning till slut. Alla tjatar bara om United, United, United, det är därför jag inte pratar med någon länge för alla journalister ställer fel frågor. Du också!

Men kan vi helt utesluta att han lägger av? Är det fortfarande ett alternativ att han kan säga: "Jag är färdig med fotbollen"?

– Om jag lever så är svaret nej. Om jag lever så händer det inte. Det är det enda jag kan garantera Sverige, att han inte kommer att lägga av. Men var han kommer att spela nästa säsong, det kan jag inte säga något om.

"Alla utgår från att han måste dit"

Flera klubbar slåss fortfarande om hans namnteckning.

– Det finns några klubbar i England, några klubbar i Europa, klubbar utanför Europa, men alla utgår från att han måste gå till Manchester United, men det är inte sant, säger Raiola bestämt.

Zlatan Ibrahimovic är kontraktslös och klubben som köper honom behöver inte betala en övergångssumma. Det betyder att Ibrahimovic, som precis avslutat en rekordsäsong i PSG, kan få en extra hög lön. Han befinner sig i ett bra förhandlingsläge.

Kan du lösa det här innan EM Mino, eller har du ingen brådska? Det är väl ingen stress egentligen?

– Nej, Det är inte viktigt att ordna något snabbt, jag bryr mig enbart om att ordna något med kvalitet. Jag har inte bråttom. Ingen springer bakom mig och jagar mig. Det handlar om att göra rätt sak vid rätt tidpunkt. Det enda som vi bryr oss om är kvalitet. Vi får se vad som händer. Men vi har en trevlig period framför oss nu.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset