Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rädslan: De kan nu snuvas på PL-titeln

Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Liverpool leder ligan i överlägsen stil och har ena handen på den Premier League-pokal de aldrig lyft.

Nu skakar coronaviruset om ligan.

Jamie Carragher ställer sig frågan om Liverpool ens kommer få titulera sig mästare.

”Man kan inte starta nästa säsong förrän nuvarande är avslutad, när det nu blir. Inga ligavinnare?”, skriver han på Twitter.

Liverpool har gått som en slåttermaskin genom Premier League den här säsongen och stormar mot ligatiteln, som de inte har vunnit sen ligan bytte namn i början av nittiotalet.

Klubben har dessutom siktet inställt på Manchester Citys poängrekord på 100.

Under den senaste tiden har såväl Arsenals tränare Mikel Arteta som Chelseas mittfältstalang Callum Hudson-Odoi, 19, bekräftats smittade av coronaviruset. Och under fredagsförmiddagen meddelade det engelska fotbollsförbundet att man beslutat sig för att pausa Premier League fram till den 4 april.

Farhågan: Ingen ligatitel för Liverpool

Liverpools klubbikon Jamie Carragher, numera expert i brittisk tv, ställer sig dock frågande om hans gamla klubb kommer kunna titulera sig mästare under våren. Det är i dagsläget oklart vad virusets spridning kommer få för konsekvenser för fotbollen i det långa loppet.

”Det var oundvikligt att Premier League skulle stängas i dag. Man kan inte starta nästa säsong förrän den nuvarande är avslutad, när det nu blir. Inga titelvinnare? Vilka går till Champions League nästa säsong? Leeds, West Bromwich och en till missar avancemang till Premier League?”, skriver Carragher på Twitter. 

Expertkollegan Gary Neville är även han av uppfattningen att framtiden är mer än oviss.

”Ingenting kan uteslutas i det här läget. Det har aldrig inträffat något liknande tidigare”, skriver han i ett svar till Carragher.

 

Liverpool-tränarens bittra kommentar – föll i förlängning mot Atletico
https://twitter.com/Carra23/status/1238385053551538176