Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddar Tottenham från ett cupfiasko

Tottenham är vidare till femte omgången.
Foto: DENNIS GOODWIN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / DENNIS GOODWIN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Winks placerar in bollen.
Foto: DENNIS GOODWIN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / DENNIS GOODWIN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tottenham tog sig vidare i FA-cupen.

Ett sent lobbmål Från Harry Winks frälste Spurs mot Championships jumbo Wycombe med fyra minuter kvar till full tid.

– Harry Winks spelade riktigt, riktigt bra, säger José Mourinho till BT Sport efter matchen.

Fred Onyedinma chockade Tottenham i den första halvleken i FA-cupmatchen mellan Wycombe Wanderers och Tottenham. Nigerianen var på rätt plats i straffområdet när bollen kom studsande i den 25:e minuten och han placerade in den otagbart för Joe Hart i målet. 

Men Gareth Bale såg till att Tottenham kvitterade i slutet av halvleken och efter lång Tottenham-press kom till sist segermålet.

Efter en rörig situation i Wycombes straffområde rullade bollen ut till Harry Winks som elegant chippade bollen över både försvarare och målvakt.

– Attityden från spelarna var fantastisk från första minuten. Sedan spelarna på bänken, de kom in med intention att ge något till laget. Så överlag var det en bra prestation från laget, säger tränaren José Mourinho till BT Sport.

Tottenham vidare i FA-cupen

Mourinho hyllar också Harry Winks.

– Harry Winks spelade riktigt, riktigt bra. Men alla andra killar gjorde det riktigt bra också.

Kort efter Winks mål utökade också Tanguy Ndombélé med ytterligare två mål och Tottenham vann till sist med 4-1. I nästa runda i FA-cupen ställs Tottenham mot Everton på bortaplan.

Wycombes tränare Gareth Ainsworth är stolt över sitt lag trots förlusten. Wycombe har bara tagit 15 poäng på 23 matcher i Championship.

– Jag kommer säga till mina grabbar att de är tillräckligt bra för att hålla sig kvar i Championship, säger Ainsworth till BT Sport.