Räddade poäng i det galna derbyt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
David Luiz visades ut i första halvlek.
Foto: SHAUN BROOKS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / SHAUN BROOKS/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

David Luiz tidigt utvisad och underläge två gånger om i derbyt mot Chelsea.

Men Arsenal skulle överraska.

Laget sköt totalt två skott – och båda gick in.

– Många säger att vi inte har någon karaktär. Men det motbevisade vi i dag, säger Granit Xhaka efter 2-2-matchen.

Nej, Arsenal har inte lyft under Mikel Arteta heller.

Inför tisdagskvällens derby på Stamford Bridge hade klubben vunnit en ligamatch på fem försök under sin nye manager. Och det såg inte speciellt ljust ut i den första halvleken mot Chelsea.

Efter 25 minuter bjöd gästernas mittbackspar på en serie felbeslut som ledde fram till att Jorginho kunde skutta in 1-0 från straffpunkten. Det började med att Shkodran Mustafi slog en svag hemåtpassning mot Bernd Leno och bollen snappades upp av Tammy Abraham, som rundade Arsenals målvakt.

Sen kapades han av David Luiz.

Brasilianaren åkte på rött kort och Arsenal fick spela resterande 75 minuter med en man mindre.

Arsenal fixade 2-2 borta mot Chelsea

Det var David Luiz blott andra röda kort i Premier League någonsin. Det första fick han då han tillhörde Chelsea – och spelade mot... Arsenal.

Gästerna var i rejäl brygga, men kom tillbaka med halvtimmen kvar genom Gabriel Martinelli. Chelsea tryckte på för ett segermål och de flesta trodde att det var precis ett sådant de fått bevittna när Cesar Azpilicueta rullade in 2-1 med fem minuter kvar på klockan.

Men Arsenal skulle komma tillbaka en gång till.

Lagkaptenen Hector Bellerin kom fram på sin högerkant och lade in bollen med vänsterfoten i det bortre hörnet. Det var Arsenals andra skott i matchen och båda gick in.

– Vi spelade väldigt bra efter det röda kortet. Många säger att vi inte har någon karaktär, men det motbevisade vi i dag, säger Granit Xhaka till BT Sport.

Chelseas Jorginho:

– Det känns som att vi förlorade den här matchen. Vi hade allt i våra händer men släppte in mål i sista sekunden. Ett mål som vi inte skulle ha släppt in. Det är tufft, men vi måste gå vidare.

Efter matchen fick de besvikna Chelsea-supportrarna anledning att vara oroliga också. Anfallaren Tammy Abraham fick nämligen ledas av planen efter att ha skadat sig i samband med att han brakat in i reklamskyltarna bakom gästernas mål.