Foto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOC / DIGITALSOUTHSHM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTO / DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURESFoto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTO / DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES
 Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTO / DAVE SHOPLAND/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES

Räddade Chelsea – från nytt praktfiasko

Publicerad

Southampton var på väg mot tre blytunga poäng i jakten på nytt Premier League-konrakt.

Chelsea mot ett nytt praktfiasko.

Då vände inhopparen Olivier Giroud på allt.

– Vi visade fantastisk karaktär, säger fransmannen efter 3-2-segern.

Chelsea har haft en riktig mardrömssäsong.

De regerande mästarna ser ut att missa en topp fyra-placering den här säsongen och därmed också deltagande i Champions League nästa säsong.

Och det såg också becksvart ut på St. Mary's Stadium under lördagen. Dusan Tadic satte 1-0 för bottengänget Southampton i den 21:e minuten och Jan Bednarek ökade på till 2-0 i den 60:e.

Där och då hade laget, som ligger på nedflyttningsplats, tre ytterst välbehövliga poäng inom räckhåll. Då bytte Chelseas manager Antonio Conte in Olivier Giroud.

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

Tre Chelsea-mål på tio minuter

Fransmannens reducering kom med 20 minuter kvar att spela, Eden Hazard kvitterade fem minuter senare.

Och ytterligare fyra minuter senare fastställde Olivier Giroud slutresultatet till 3-2 i Chelseas favör. Londonlaget stod för en jätteupphämtning och gjorde alltså tre mål på under tio minuter.

Chelsea ligger på femte plats med fem omgångar kvar att spela och har sju poäng upp till rivalen Tottenham – som har den fjärde och sista CL-platsen.

Matchhjälten Olivier Giroud:

– Det var tufft för oss. Det var tungt när de gjorde sitt andra mål. men i fotboll har man alltid en chans att steppa upp och komma tillbaka. Vi visade en fantastisk karaktär, säger han till Sky Sports efter matchen.

Angående tabelläget:

– Så länge det är matematiskt möjligt måste vi tro på att det vi kan komma topp fyra. Vi tar en match i taget. Vi har fem finaler kvar att spela, efter det får vi se hur det gick.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag