Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

PSG:s prislapp på Pochettino

Pochettino
Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS BILDBYRÅN
Zidane
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

120 miljoner kronor. 

Det är summan Manchester United behöver slanta upp för att göra Mauricio Pochettino till klubbens nye tränare, det skriver The Mirror.

Argentinaren Mauricio Pochettino har seglat upp som huvudkandidat till det lediga tränarjobbet på Old Trafford sedan Ole Gunnar Solskjaer sparkades under söndagen. 

Pochettino ska också vara öppen för att återvänta till England och enligt uppgifter så vill tränaren ansluta så fort som möjligt då han lessnat på PSG:s omklädningsrum och saknar sin familj som är bosatt i London. 

Pochettino har tidigare tränat Premier Leagueklubbarna Tottenham och Southampton innan han fick sparken från Spurs i november 2019. 

Summan: 120 miljoner

För att övergången ska gå i hamn behöver dock Manchester United köpa loss Pochettino från sitt nuvarande kontrat med Paris Saint-Germain. Argentinaren anslöt till klubben så sent som i januari 2021 och sitter på ett avtal som sträcker sig fram till sommaren 2023. 

Enligt The Mirror kommer prislappen att landa på 10 miljoner pund (motsvarande 120 miljoner kronor). Dessutom har United tvingats betala Solskjaer ett avskedsvederlag på motsvarande 90 miljoner kronor. 

Ytterligare ett namn som nämnts i diskussionen om tränarjobbet i United är den franske legendaren Zinedine Zidane men denne ska ha tackat nej till jobbet, något BBC skrev om under måndagen. 

Istället pekas Zidane ut som huvudkandidat till att ta över jobbet i PSG utifall Pochettino lämnar och enligt Diario AS förs redan samtal mellan den franska huvudstadsklubben och Zidane.