Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURESFoto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES
 Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Profilen hånas efter det bisarra utspelet

Publicerad

Jamie Carragher sågade Liverpools försvar.

Sen klev en annan klubbikon in i debatten.

Och nu hånas Michael Owen rejält på sociala medier – efter de, kanske inte jättegenomtänkta, orden.

Liverpool hade 2-1 hemma mot Sevilla i Champions League-premiären.

Men det blev ingen trepoängare i återkomsten till världens bästa klubblagsturnering. I stället kunde Sevilla kvittera och matchen slutade 2-2.

Efter matchen på Anfield var klubbikonen Jamie Carragher, nu tv-expert för Viasat, kritisk till Jürgen Klopps försvar.

– Liverpool måste vara besviket.  De fick en perfekt start, det såg fantastiskt ur i början. Den missade straffen var en besvikelse och sen stod de för en dålig prestation i andra. Försvaret  var inte alls lika bra som anfallet, sa han och fortsatte:

– Sevilla hade två chanser och det räcker mot Liverpool. Många kräver att klubben ska köpa en mittback, men managern (Klopp) tycker inte det. Han måste försvara sina spelare, men det är samma sak vecka in och vecka ut och det dödar Liverpool.

Michael Owen hånas efter orden

Joe Gomez har hållit till på högerbacken i Liverpool, men många hoppas att han i framtiden ska ta ett steg in i banan och spela mittback.

Efter matchen klev en annan Liverpool-profil in i debatten om klubbens försvarsspel, nämligen Michael Owen. 37-åringen, även han expert i tv, ställde sig kritisk till att Gomez, som blev utvisad mot Sevilla, är lämplig att ta klivet in som mittback.

Anleningen?

Hans längd.

– Jag gillar honom, men han är inte lång nog för att spela mittback. Han hade behövt vara några centimeter längre, sa Owen efter matchen.

Den forne Liverpool-spelarens ord har fått mängder av Liverpool-supportrar att gå i taket och nu häcklas Owen på sociala medier, skriver Daily Mirror. 

 Gomez är nämligen inte alls speciellt kort. Han är 1,88.

"Gomez – 1,88 cm, Ramos – 1,83 cm, Puyol– 1,78 cm", skriver en person på Twitter.

En annan konstaterar att Gomez är längre än flera legendariska mittbackar som Paolo Maldini, John Terry, Franco Baresi, Fabio Cannavaro och Sergio Ramos.

https://twitter.com/RickyMann4/status/908033015946891269?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Fsport%2Frow-zed%2Fmichael-owens-bizarre-comment-liverpool-11168108https://twitter.com/TeamFA/status/908227552279441408?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Fsport%2Frow-zed%2Fmichael-owens-bizarre-comment-liverpool-11168108https://twitter.com/ElPistolero95_/status/908033700998385664?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Fsport%2Frow-zed%2Fmichael-owens-bizarre-comment-liverpool-11168108
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag