Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Potters tunga tid: Miste båda sina föräldrar

Graham Potter fick frågan om laget hade några svaga punkter han ville förbättra inför att transferfönstret öppnade i januari.
Foto: BILDBYRÅN

Den tidigare Östersunds FK-tränaren Graham Potter har en tung tid bakom sig. 

Under förra sommaren dog hans mamma – sex månader avled hans pappa. 

I en längre intervju med Daily Mail berättar tränaren om stödet han fick av sina föräldrar – samt sin mammas oro när han berättade att han skulle åka till Sverige. 

– Det är ett av de mest gripande minnen jag har av henne, säger 45-åringen. 

Graham Potter gjorde stor succé under sin tid som tränare i Östersunds FK som bland annat resulterade i en vinst i Svenska cupen samt avancemang i Europa League. 

Den brittiska tränaren lämnade Jämtlandsklubben under 2018 som därefter har drabbats av flera olika skandaler som har lett till stora ekonomiska bekymmer för klubben. 

Potter tog över tränarrollen i Premier League-klubben Brighton 2019, men hans tid i England har varit omtumlande.  Under inledningen av tiden i Brighton diagnostiserads Potters mamma med demens och avled under förra sommaren. 

Gick bort i cancer

Under en presskonferens på Brightons träningsanläggning i januari fick Graham Potter nästa mardrömsbesked. 45-åringen fick då ta emot ett samtal där han fick reda på att sin pappa Stevie hade gått bort i sviterna av cancer.  

I en längre intervju med Daily Mail berättar Graham Potter om vad hans föräldrar har betytt för hans karriär. 

– Mina föräldrar stöttade mig enormt. De hade sitt eget liv men när jag började spela fotboll tog det över. Min pappa älskade att fiska men slutade med det när jag började spela. När jag flyttade utomlands blev min mamma väldigt orolig. Ett av mina mest gripande minnen är när jag berättade för henne att jag skulle åka. Men hon förstod att detta var en väldigt viktig sak för mig och kom och besökte mig några gånger innan hon blev för sjuk. Min pappa kom och tittade på några Brighton-matcher, mestadels hemmamatcher men även en del bortamatcher, säger Potter och fortsätter:

– Det bästa med att komma till Storbritannien var att min mamma och pappa kunde komma och kolla på matcherna. De var stolta över mig och ville att jag skulle fortsätta att göra mitt bästa. 

Brighton spelar sin första match efter coronauppehållet mot Arsenal under lördagen. 

När Premier League startade igen hade alla spelarna "Black lives matter" tryckt på sina tröjor i stället för sina namn. En historisk markering.