Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Potter hyllar Leão: ”En toppspelare”

Foto: ZAC GOODWIN / STELLA PICTURES / PA
Rafael Leão.
Foto: LISA GUGLIELMI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOC / LISA GUGLIELMI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Rafael Leão var en nyckelspelare när Milan vann Scudetton förra säsongen och har fortsatt att briljera i Serie A.

Efter att ha ryktats till Chelsea svarar nu tränaren Graham Potter på om han tror att portugisen platsar.

– Vad som händer i framtiden? Vem vet. Han har kapaciteten, det är säkert, säger Potter på en presskonferens.

Rafael Leão är onekligen en av Milans viktigaste spelare, om inte den viktigaste.

Under förra säsongen var han starkt bidragande till Scudetton med elva mål och tio assist. Och denna säsong har han hittills gjort fyra mål och fyra assist i Serie A.

Hans framfart i Italien har gjort att andra klubbar har fått upp ögonen för honom och 23-åringen har tidigare ryktats till Chelsea. Milans tekniske direktör, Paolo Maldini, har tidigare bekräftat att Chelsea har budat på Leão.

Potter hyllar Leão

På en presskonferens fick Chelsea-tränaren Graham Potter frågor om han anser att Leão platsar i Premier League, eller om det är en för tuff liga för portugisen.

– Jag har blivit väldigt imponerad av honom varje gång jag tittar på deras matcher. Han gör stor skillnad för AC Milan och bidrar till deras anfall. 

– Grattis till honom för det, han är en toppspelare. Vad som händer i framtiden? Vem vet. Han har kapaciteten, det är säkert. Han påverkar matcher på den högsta nivån mot de bästa motstånden.

Samtidigt rapporteras det att Christopher Nkunku från RB Leipzig uppges vara nära Chelsea. Klubben är i förhandlingar med Leipzig om övergångssumman, men Nkunku har redan kommit överens om sitt kontrakt med Chelsea, enligt journalisten Fabrizio Romano.