Graham Potter. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNGraham Potter. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Graham Potter. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: INTIME SPORTS PHOTO / INTIME SPORTS PHOTO BILDBYRÅNFoto: INTIME SPORTS PHOTO / INTIME SPORTS PHOTO BILDBYRÅN
 Foto: INTIME SPORTS PHOTO / INTIME SPORTS PHOTO BILDBYRÅN

Potter aktuell för PL- klubben: ”Passar in”

Publicerad

Graham Potter har länge ryktats vara på väg till Premier League.

Nu finns en plats ledig – och ÖFK:s talisman nämns som en av kandidaterna till att få den. 

Southampton är de facto en krisklubb. Efter 30 omgångar har laget fått ihop 28 poäng och ligger endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. 

I helgen föll de tungt med 0-3 mot Newcastle och det blev droppen för klubbledningen. Huvudtränaren Mauricio Pellegrino fick sparken med omedelbar verkan.

Potter till PL?

Jakten på en ersättare är inledd, och när lokaltidningen Daily Echo listar tänkbara kandidater finns en svenskbekanting med i sammanställningen.

Graham Potter spelade åtta matcher för just Southampton i mitten av 1990-talet. Nu tror Daily Echo att Östersunds FK:s succéman är en potentiell efterträdare till Pellegrino.

”Han passar in i mallen”

"Han skulle vara en enorm risktagning, men han skulle också passa in i mallen för tränare som klubben vill ha på en långsiktig basis. Hans anmärkningsvärda framgång i Östersund har inneburit att han återfinns i planerna hos många Premier League-ordföranden. Potter ledde ÖFK under en otrolig resa från svensk fotbolls fjärdedivision hela vägen till högsta serien, och han har vunnit svenska cupen och kvalificerat sig till Europa-spel", skriver Daily Echo.   

Potter är dock inte favoriten till att ta över efter Pellegrino. Den positionen tillhör Marco Silva, den upphaussade produkten av den portugisiska tränarskolan som fick sparken av Watford tidigare under säsongen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag