Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Potter aktuell för PL- klubben: ”Passar in”

Graham Potter. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: INTIME SPORTS PHOTO / INTIME SPORTS PHOTO BILDBYRÅN

Graham Potter har länge ryktats vara på väg till Premier League.

Nu finns en plats ledig – och ÖFK:s talisman nämns som en av kandidaterna till att få den. 

Southampton är de facto en krisklubb. Efter 30 omgångar har laget fått ihop 28 poäng och ligger endast en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. 

I helgen föll de tungt med 0-3 mot Newcastle och det blev droppen för klubbledningen. Huvudtränaren Mauricio Pellegrino fick sparken med omedelbar verkan.

Potter till PL?

Jakten på en ersättare är inledd, och när lokaltidningen Daily Echo listar tänkbara kandidater finns en svenskbekanting med i sammanställningen.

Graham Potter spelade åtta matcher för just Southampton i mitten av 1990-talet. Nu tror Daily Echo att Östersunds FK:s succéman är en potentiell efterträdare till Pellegrino.

”Han passar in i mallen”

"Han skulle vara en enorm risktagning, men han skulle också passa in i mallen för tränare som klubben vill ha på en långsiktig basis. Hans anmärkningsvärda framgång i Östersund har inneburit att han återfinns i planerna hos många Premier League-ordföranden. Potter ledde ÖFK under en otrolig resa från svensk fotbolls fjärdedivision hela vägen till högsta serien, och han har vunnit svenska cupen och kvalificerat sig till Europa-spel", skriver Daily Echo.   

Potter är dock inte favoriten till att ta över efter Pellegrino. Den positionen tillhör Marco Silva, den upphaussade produkten av den portugisiska tränarskolan som fick sparken av Watford tidigare under säsongen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!