Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pogbas stora ilska: ”Jag är chockerad”

Paul Pogba.Foto: EDDY LEMAISTRE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mino Raiola, Paul Pogbas agent.Foto: MAURO UJETTO / ZUMA PRESS/IBL
Paul Pogbas dementerade uppgifterna på sitt Instagramkonto.Foto: Instagram
Paul Poga.Foto: MATT WEST/BPI/REX / MATT WEST/BPI/REX/IBL REX FEATURES

”Paul Pogba slutar i landslaget som en markering mot president Macron”. 

Nu slår storstjärnan tillbaka mot påståendet och kallar det för ”fake news”.

Vidare skriver Pogba på sin Facebooksida att han kommer stämma The Sun.

Under måndagen skrev brittiska The Sun, som refererade till källor i Mellanöstern, att Manchester Uniteds storstjärna Paul Pogba bojkottar det franska landlaget. 

Anledningen sades vara president Emmanuel Macrons tuffa retorik mot islam och muslimer till följd av terrordådet då läraren Samuel Paty mördades. Pogba - som var en viktig nyckel i det franska landslag som vann fotbolls VM 2018 - sades uppfatta Macrons uttalande som utpekande av alla franska muslimer. 

Pogba stämmer The Sun 

Nyheten fick Pogba själv att reagera och han var snabbt ute och dementerade uppgifterna på sociala medier. I en story på Instagram postade han en bild på The Suns artikel med texten ”Fake News” och på sin Facebooksida utvecklade han sina tankar.

”100 % ogrundade nyheter om mig cirkulerar. De påstår saker jag aldrig sagt eller tänkt. Jag är förskräckt, arg, chockerad och frustrerad över att vissa ”medier” använder mig för att göra helt falska rubriker om ett känsligt ämne som det som händer i Frankrike.” 

Vidare skriver Pogba att han nu kommer att vidta juridiska åtgärder mot The Sun och de som sprider nyheten och passar på att ge medierna en lektion i källkritik. 

Mino Raiola rasar

”Några av ger gick förmodligen i skolan och kommer ihåg hur era lärare sa att man alltid skulle kolla upp sina källor och inte skriva något utan att vara säker. Men nu verkar ni ha gjort det igen och i ett väldigt seriöst ämne, skäms!”, skriver han. 

Även Pogbas agent Mino Raiola uttalade sig om händelsen. På Twitter skrev agenten bland annat: 

”Det är chockerande hur pressen ibland agerar oansvarsfullt. Paul respekterar och känner för de pågående händelserna i Frankrike och fördömer all form av våld”