Pochettinos besked till PSG: Vill lämna direkt

Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Mauricio Pochettino vill återvända till Tottenham.

Enligt uppgifter från flera medier har tränaren nu bett Paris Saint-Germain om att få bryta sitt kontrakt med klubben.

”Han har informerat ledningen om sin önskan”, skriver den franska tidningen Libération.

Tottenham sparkade sin tidigare succétränare Mauricio Pochettino efter en svag inledning av Premier League hösten 2019.

Därefter tog han över Paris Saint-Germain i början av januari i år men nyligen kom uppgifter om att Tottenham för diskussioner med Pochettino om att värva tillbaka honom från PSG.

Nu uppger den franska tidningen Libération och Football-Londons Tottenham-korrespondent Alasdair Gold att Pochettino har bett om att få lämna Paris Saint-Germain.

Pochettino vill tillbaka till Tottenham

”Enligt information till Libération har den argentinske tränaren, som anlände för mindre än sex månader till huvudstaden, informerat ledningen till Paris-klubben om sin önskan att befrias från kontraktet som löper fram till juni 2022”, skriver Libération.

Alasdair Gold är inne på samma spår.

”Vad jag förstår så berättade Mauricio Pochettino i slutet av förra veckan att han vill lämna och återvända till Tottenham. Situationen är dock sådan att 'Spurs' kommer få ett tufft jobb med att få i väg honom från hans franska klubb men det finns verkligen en önskan från 'Poch' om att avsluta sina oavslutade affärer i 'Spurs'”, skriver han på Twitter.

Efter att Pochettino fick sparken från Tottenham tränade José Mourinho laget fram till april i år. När portugisen fick sparken tog Ryan Mason över som tillfällig tränare i slutet av säsongen. Tottenham slutade på sjunde plats i Premier League.