Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pochettinos besked om Christian Eriksen

Christian Eriksen och Mauricio Pochettino Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Spursstjärnan Christian Eriksen har länge omgetts av flyktrykten – och i matchen mot Aston Villa bänkades dansken.
Men det har ingenting att göra med kontraktssituationen enligt Mauricio Pochettino.
– Jag grundar beslut på prestation, inte på kontrakt eller andra personliga omständigheter, säger tränaren enligt Evening Standard. 

När Tottenham spelade sin premiärmatch bänkades Christian Eriksen, i andra halvlek fick han dock hoppa in och hade en stor betydelse i segern mot Aston Villa.

Dansken har länge ryktats bort från klubben, särkilt efter att han själv uttryckt att han vill testa på något nytt. Real Madrid och Juventus är klubbar som är intresserade av 27-åringen och en övergång skulle kunna ske fram tills den 2 september. 

Men Eriksens eventuella ”flyttstatus” ska enligt chefstränare Mauricio Pochettino inte spela någon roll när han väljer startspelare. 

”Grundar beslut på prestation – inte på kontrakt”

Christian Eriksen sitter på ett utgående kontrakt med Londonklubben. 

– Det är bara 11 spelare som kan starta. Jag är väldigt glad över hur han presterade på träning förra veckan. Jag tar inte ut spelare baserat på deras kontraktslängd, det handlar om prestationen. Jag grundar beslut på prestation, inte på kontrakt eller andra personliga omständigheter, säger Pochettino enligt Evening Standard.  

På frågan om Eriksen kommer att fortsätta representera Tottenham efter början av September så har Pochettino tidigare sagt följande:

– Jag vet inte. Min roll är att hjälpa och stötta alla spelare tills att de själva väljer att ta en annan väg i sina karriärer. Och att visa dem respekt för det. 

Under eftermiddagen ställs Tottenham mot Manchester City på Etihad Stadium.