Dieumerci Mbokani Foto: Joe Toth/Bpi/Rex/Shutterstock / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESDieumerci Mbokani Foto: Joe Toth/Bpi/Rex/Shutterstock / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Dieumerci Mbokani Foto: Joe Toth/Bpi/Rex/Shutterstock / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Dieumerci Mbokani Foto: Craig Brough / REUTERS BILDBYRÅNDieumerci Mbokani Foto: Craig Brough / REUTERS BILDBYRÅN
Dieumerci Mbokani Foto: Craig Brough / REUTERS BILDBYRÅN

PL-spelaren var på Bryssels flygplats

Publicerad

Premier League-spelaren Dieumerci Mbokani hade änglavakt.

30-åringen befann sig på Bryssels flygplats under självmordsattentatet som dödade ett trettiotal människor – och klarade sig undan skador.

"Han är oskadd men skakad av händelsen", låter Norwich meddela på sin hemsida.

Europa har skakats av ett nytt terrordåd.

Bryssels flygplats Zavantem utsattes under tisdagsmorgonen för ett självmordsattentat som har orsakat 34 dödsfall och omkring 200 skakade personer i skrivande stund. IS har tagit på sig terrordådet.

Tusentals människor befann sig i området och på flygplatsen vid tillfället – och en av dem var Premer League-spelaren Dieumerci Mbokani. Hans klubb Norwich bekräftar uppgifterna.

"Dieumerci Mbokani var på flygplatsen Zaventem i Bryssel vid förmiddagens attacker", skriver klubben i ett pressmeddelande.

"Tragisk händelse"

"Anfallaren är oskadd men skakad av den här tragiska händelsen på flygplatsen, där ett antal människor dog och skakades. Klubben har kontinuerlig kontakt med Dieumerci, som nu har återvänt till sitt hem och sin familj. Alla våras tankar i fotbollsklubben Norwich går till offren i Belgien i dag och deras familjer", skriver klubben.

Dieumerci Mbokani är på lån i Norwich från Dynamo Kiev. På 19 matcher har han gjort fyra mål för klubben – senast med en klackspark i januari mot Liverpool. Han är sedan tidigare fyrfaldig mästare i belgiska högstadivisionen och har även en ligatitel i Ukraina med Dynamo Kiev.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag