Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PL-match skjuts upp efter coronautbrottet

Foto: JED LEICESTER/BPI/SHUTTERSTOCK / JED LEICESTER/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Fredagens match mellan Aston Villa och Newcastle ställs in på grund av coronasmitta i Newcastle. 

Matchen är den första i Premier League att ställas in till följd av coronaviruset. 

”The Magpies A-lag är just nu inte kapabla att förbereda sig inför matchen som en grupp”, skriver Newcastle på sin hemsida. 

Flera spelare i Newcastle har lämnat positiva coronatester. Därför har klubben tills vidare stängt sin träningsanläggning och spelare och personal kring A-laget har självisolerat sig. 

Nu skjuts också fredagens möte med Aston Villa upp på grund av coronasmittan, det bekräftar Newcastle på sin hemsida där man skriver:

”The Magpies  A-lag är just nu inte kapabla att förbereda sig inför matchen som en grupp, Newcastle United ställde därför en förfrågan till Premier League för att skjuta upp matchen på Villa Park, som nu har blivit beviljad.” 

Klubben jobbar nu tillsammans med myndigheterna för att minska smittspridningen och att spåra källan till utbrottet. 

”Alla spelare och personal vid träningsanläggningen kommer att testas igen och ett möte mellan klubben, Premier League och PHE kommer att äga rum för att bedöma resultaten”, skriver man.

Nytt speldatum kommer att fastställas senare. Matchen är den första som ställs in i Premier League till följd av covid-19.