Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

PL-konerna i bråk: ”Förstör sitt namn”

Foto: PETER POWELL / BILDBYRÅN
Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL
Foto: ALAN FRANKLIN / REX/IBL

Det stormar kring Harry Kane.

28-åringen, som inte dök upp till Tottenhams träning i går, riskerar nu böter – och sågas för sitt beteende.

”Han borde inte förstöra sitt namn”, skriver Jamie Carragher på Twitter.

Tanken var att Harry Kane under måndagen skulle göra försäsongens första träning tillsammans med lagkamraterna.

Så blev det inte.

Anfallsstjärnan dök aldrig upp på träningsanläggningen Hotspur Way och i England spekuleras det nu i huruvida det hela var ett försök att provocera fram en flytt till Manchester City. 

Enligt Sky Sports är Spurs-ledningen irriterad över Kanes beteende och klubben överväger nu att straffa honom med böter.

Redan i maj kunde Sky Sports berätta att 28-åringen meddelat klubben att han vill lämna i sommar. Harry Kane har tagit hem Premier Leagues skytteliga vid tre tillfällen och har varit Tottenham trogen under hela karriären.

Men han har aldrig vunnit något med sitt hjärtas klubb.

En som faktiskt förblev sin klubb trogen hela karriären är Jamie Carragher. Och Liverpool-ikonen är kritisk till Harry Kanes beteende.

PL-ikonerna oense: ”Det är fel”

Det hela började med att Carraghers expertkollega, den tidigare Manchester United-stjärnan Rio Ferdinand, twittrade om soppan. 

”Jag tycker inte att Harry Kane och hans taktik för att lämna är fel (om vi ska tro på det som sägs). Harry vill vinna titlar och han blir inte yngre”, skriver Ferdinand.

Jamie Carragher är av en annan uppfattning.

”Jag håller inte med. Det är fel att inte dyka upp till träningen. Vi alla vet att han vill lämna och kan fullständigt förstå varför. Men Harry borde inte förstöra sitt namn eller relationen med supportrarna som idoliserar honom bara för att få till en flytt. Spurs kommer alltid vara hans klubb”, skriver han i ett svar till Ferdinand.

Diskussionen fortsätter:

”Förstöra sitt namn för att han vill lämna och vinna ligan?? Han har gett allt för den klubben. När krutröken har lagt sig kommer de att komma ihåg honom på det positiva sätt som han förtjänar”, skriver Ferdinand.

Jamie Carragher avslutar:

”Inte för att han vill vinna ligan, utan för hur han går till väga för att lämna klubben”.

Samtidigt meddelas det att Harry Kane inte heller fanns på plats under tisdagsträningen med Tottenham.