Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen kopplas in: ”Helt oacceptabelt”

Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Jordan Pickford frias helt från straff efter tacklingen på Virgil van Dijk, uppger The Athletic. 

Samtidigt rasar Liverpoollegendaren Greame Souness mot engelsmannens agerande. 

– Det är misshandel, säger han enligt Daily Mirror. 

Sky Sports rapporterar att Merseyside-polisen har startat en utredning då flera hotfulla sociala medier-inlägg riktades mot Pickford och Richarlison.

Merseysidederbyt mellan Everton och Liverpool var bara ett par minuter gammalt när Jordan Pickford kastade sig fram på ett inlägg riktat mot Liverpools storstjärna Virgil van Dijk. Pickford kom med våldsam fart och träffade van Dijk över knäet. 

Van Dijk kunde inte fortsätta spela (matchen slutade 2-2) och tvingas nu till en knäoperation som kan innebära att han missar resten av säsongen. 

Pickford? Han fick ingen bestraffning alls. Under matchens gång granskades det endast om van Dijk var offside eller inte innan Pickford tacklade ner honom. Van Dijk var offside, så allt slutade med en frispark till Everton. 

Pickford frias efter överfallet på van Dijk

I efterhand har det höjts röster om att Pickford ska få ett kännbart straff för sin våldsamma tackling. Liverpoollegendaren Greame Souness är rasande över att Pickfords, som är Englands landslagsmålvakt, agerande. 

– Alla som håller på med den här sporten och kollar på matchen tittar ju inte alls på om det är offside, utan de tittar på tacklingen. När jag tittar tänker jag bara: ”wow”. Det är ju misshandel, inte en tackling, utan misshandel, säger han enligt Daily Mirror

Pickford kommer dock undslippa straff helt och hållet, enligt The Athletics David Ornstein. Han skriver att VAR-domarna granskade situationen i lördags, men ansåg inte att det skulle delas ut ett rött kort då. Då situationen redan har granskats en gång kommer den inte att granskas på nytt. 

”Språket är helt oacceptabelt”

Senare under måndagskvällen rapporterade Sky Sports att Merseyside-polisen har startat en utredning då flera hotfulla sociala medier-inlägg riktades mot Pickford – och Richarlison, som stod för en våldsam tackling på Thiago och fick syna det röda kortet. 

”Vi undersöker ett antal hotfulla tweets som är riktade till två Everton-spelare. Språket är helt oacceptabelt och vi tar det här extremet seriöst. Vi försöker identifiera personerna som ligger bakom inläggen och kommer vidta de åtgärder som krävs för att ställa dessa personer inför rätta”, skriver polisen i ett uttalande.