Foto: Clive BrunskillFoto: Clive Brunskill
 Foto: Clive Brunskill
Foto: Jmp/Rex ShutterstockFoto: Jmp/Rex Shutterstock
 Foto: Jmp/Rex Shutterstock

Philipe Coutinho frälste Liverpool

Publicerad

Philipe Coutinho frälste Liverpool i premiären mot Stoke.

Det med ett kanonmål minuter från slutet.

– Ett typiskt Coutinhomål, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Liverpool såg ut att gå mot en mållös premiär av årets Premier League när de ställdes mot Stoke på bortaplan.

Det trots att stjärnförvärvet och anfallaren Christian Benteke startade längst fram på topp.

Efter en första halvlek som inte bjöd på några hetare målchanser för något av lagen samtidigt som inget av lagen var tillräckligt heta i den andra halveken heller, såg det ut som att lagen skulle dela broderligt på poängen.

Bjöd på kanonmål

Men med fyra minuter kvar att spela skulle det förlösande målet komma.

Det efter att brassemittfältaren Philippe Coutinho tagit sig in i banan och från distans avlossat ett skott som gick i en perfekt båge mot det bortre hörnet. Trots att Stokemålvakten Jack Butland var på bollen var skottet tillräckligt hårt och välplacerat för att bollen skulle leta sig in i nätmaskorna.

– Det är ett typiskt Coutinhomål, säger experten Glenn Strömberg i Viasats sändning.

Tog revansch

Coutinhos sena avgörande svider säkert en hel del för hemmalaget Stoke som såg ut att ta en meriterande poäng i premiären.

– Det är hårt för Stoke att förlora, det är en typisk 0–0-match, säger Strömberg.

För Liverpools del var segern en skön revansch från vårens kölhalning när de förlorade med 1–6.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag