Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peter Whittingham död – efter olycka

Fansens fina gest efter Whittinghams tragiska död
Foto: DANIEL HAMBURY / STELLA PICTURES / PA
Peter Whittingham med hustrun Amanda i samband med parets bröllop.

Engelsk fotboll har sorg. 

Den förre U21-landslagsmannen samt Cardiffstjärnan Peter Whittingham är död. 

Han gick bort på tisdagen efter en olycka, endast 35 år gammal. 

I början av mars var Peter Whittingham på en pub i staden Barry när han råkade ut för en olycka. Det är oklart exakt vad som hände, men enligt Birmingham Mail ska Whittingham ha fallit olyckligt och förts akut till sjukhus med allvarliga skador. 

”Skadan verkar ha uppstått efter ett olyckligt fall. Det finns inga misstankar om brott”, skrev polisen i ett uttalande.

Nu har Whittingham gått bort. 

Peter Whittingham är död - blev 35 år

Daily Mail skriver att Whittingham legat i respirator under 12 dygn, innan den på tisdagen stängdes av och han somnade in. 

Whittingham blev 35 år gammal. 

Hans gravida hustru Amanda och resten av hans familj var vid hans sida på sjukhuset. 

Peter Whittingham inledde sin karriär i Aston Villa och spelade för dem i Premier League 2002-2007, innan han tog klivet över till Cardiff. Där spelade han elva raka säsonger och blev en legendar i klubben. Säsongen 2013/2014 hade han Ole Gunnar Solskjaer som tränare och var lagkompis med de allsvenska profilerna Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem.

Whittingham gjorde sen två säsonger i Blackburn innan han avslutade karriären 2018.

Cardiff Citys sorg efter dödsfallet

Cardiff City har släppt ett pressmeddelande där de uttrycker sin sorg efter Whittinghams bortgång. 

”Våra hjärtan är krossade. Nyheten om Peters plötsliga bortgång skakar oss i själva fundamentet. All vår kärlek går till hans hustru Amanda, deras unga son och resten av hans familj. Vi ber om att deras privatliv helgas i den oförståeligt grymma och svåra tid”, skriver klubben.

Först och främst var Peter en familjeman och någon som kunde få ett helt rum att värmas med sin humor och sin personlighet. Vi älskar dig Pete och minnet av dig kommer att förbli hos oss för alltid.”