Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pep bekräftar: ”Han pratar med Arsenal”

Foto: MATTHEW IMPEY/SHUTTERSTOCK / MATTHEW IMPEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mikel Arteta närmar sig jobbet som tränare i Arsenal. 

Manchester Citys tränare Pep Guardiola berättar att Arteta inte kommer att medverka i ligacupmatchen mot Oxford. 

– Han pratar med Arsenal, säger Guardiola enligt The Independent

Efter en framgångsrik sejour som spelare i Arsenal blev mittfältaren Mikel Arteta den assisterande tränaren Mikel Arteta. 

När Pep Guardiola tog över Manchester City 2016 tog han in Arteta som assisterande tränare och tillsammans har de bland annat vunnit två ligatitlar tillsammans. 

Men nu ser Arteta ut att vara på väg tillbaka till Arsenal, som huvudtränare. 

Guardiola bekräftar: Arteta nära Arsenal

I söndags möttes Manchester City och Arsenal, där City vann med övertygande 3-0. Sent på kvällen där hade Arsenal ett första möte med Arteta om att ta över som huvudtränare permanent. 

Därefter har det gått snabbt. Under tisdagsmorgonen rapporterade flera engelska medier att samtalen har nått ”en kritisk punkt” och nu bekräftar Guardiola att förhandlingar mellan parterna pågår och att Arteta inte kommer att närvara vid City ligacupmatch mot Oxford på onsdagen. 

– Han pratar med Arsenal, så jag vet inte vad som kommer att hända, säger Guardiola. 

Fredrik Ljungberg har för närvarande tränaransvaret över Arsenal sedan Unai Emery fick sparken. Flera brittiska medier rapporterat att svensken är aktuell för en fortsättning som assisterande om Arteta tar över klubben.