Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pengabråket i United – han kräver högre lön

David De Gea med ligans bäst betalda spelare Alexis Sánchez. Foto: SCOTT HEPPELL / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK / RICHARD CALVER/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

När Manchester United värvade Alexis Sánchez blev chilenaren högst betalda fotbollsspelare någonsin i Premier League. Det har fått David De Gea att reagera och nu kräver han högre lön, enligt tidningen The Sun. 

David De Gea har under de senaste säsongerna etablerats sig som en av världens bästa målvakter. Hans status på Old Trafford är enorm samtidigt som Real Madrid i flera år ryktats vilja värva stjärnmålvakten.
  Alexis Sánchez värvades till Manchester United under januarifönstret och blev med det Premier Leagues bäst betalde spelare någonsin. Chilenarens lön på 505 tusen pund i veckan, drygt 5,6 miljoner kronor, ska ha fått David De Gea att se rött enligt The Sun

Kräver löneförhöjning

Den spanske målvakten tjänar i dagsläget 210 tusen pund men ska nu kräva en lön närmare 350 tusen. En lön som skulle göra honom till näst bäst betalde i United, med en högre lön än mittfältsstjärnan Paul Pogba.
  Manchester United har släppt in minst antal mål i årets Premier League, med 18 insläppta mål på 26 matcher.