Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pekas ut som ny United-kandidat

Foto: REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: ISABEL INFANTES / STELLA PICTURES / PA
Foto: PETER POWELL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Ole-Gunnar Solskjaer har fått gå och Michael Carrick har tagit över rodret i Manchester United.

Samtidigt går klubbens tränarjakt vidare och nu lanserar BBC en tidigare Barcelonatränare som ett alternativ.

Manchester United lyckades under tisdagskvällen knipa en 2–0-seger i Champions League-mötet med Villareal. Därmed har lagets nyblivne huvudtränare Michael Carrick fått en fin start på sitt nya jobb.

Men samtidigt tyder en del på att den tidigare mittfältaren, som även varit norrmannen Ole-Gunnar Solskjaers assisterande tränare, inte är klubbens långsiktiga lösning.

Flera namn har därmed diskuterats gällande vem som skulle kunna ta över huvudansvaret på så väl kortare sikt som på längre sikt. Från tränare som Zinedine Zidane till Erik Ten Hag.

Nu kommer BBC med ett namn som kan komma att bli klubbens interimtränare efter Carrick, det vill säga den andra kotsiktiga lösningen för att leda laget i vår: Ernesto Valverde.

Har firat framgångar i Grekland och Spanien

Den 57-årige spanjoren ska ha blivit kontaktad av klubben och de ska mer än gärna se att en mer rutinerad tränare blir en del av tränarstaben ihop med Carrick.

Valverde beskrivs även som en ”mer rutinerad manager som inte förväntar sig att få jobbet permanent efter perioden som interimtränare”. Samtidigt beskrivs faktumet att han inte arbetat i England som något större problem.

Valverde har tidigare tränat Athlétic Club, Espanyol, Olympiakos, Villareal, Valencia och Barcelona. Just den sistnämnda klubben klubben lämnade han i januari 2020 men har sedan dess gått arbetslös.

På meritlistan har han bland annat två grekiska cuptitlar och tre grekiska ligatitlar med Olympiakos, samt en cuptitel och en ligatitel med Barcelona.

TV: Se Solskjaers känslosamma avsked