Överens med Man City – presenteras i veckan

Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LEON KUEGELER / BILDBYRÅN

The Athletic har tidigare rapporterat att Erling Haaland, 21, till Manchester City är en ”done deal”.

Enligt uppgifter kommer norrmannen få en av Premier Leagues högsta löner.  

Dessutom har även transfergurun Fabrizio Romano kommer att presenteras under veckan. 

Han har spelat 88 matcher för Borussia Dortmund.

Och gjort 85 mål.

Erling Haaland, 21, har tagit fotbollsvärlden med storm sen flytten från RB Salzburg och kopplades snabbt ihop med samtliga europeiska jätteklubbar. Nu pekar allt mot att det blir en flytt till pappa Alf-Inges tidigare klubb – Manchester City.

Enligt The Athletic är Haaland till City nu en ”done deal”. Haaland ska enligt sajten ha gett grönt ljus till övergången redan i april och parterna ska därefter ha kommit överens om de personliga avtalen.

Haaland överens med City

Enligt The Athletic, som hänvisar till källor i Tyskland, kommer Haaland sannolikt att presenteras av Manchester City redan den här veckan.

De skriver också att Borussia Dortmund ska ha varit tillmötesgående i processen och att Manchester City, som just nu sitter i förarsätet för att ta hem sin andra raka Premier League-titel, inom kort kommer meddela den tyska klubben att de är redo att aktivera Haalands utköpsklausul.

Dessutom rapporterar transfergurun Fabrizio Romano att Haaland nu genomfört läkarundersökningen med Manchester City. Nu kommer den engelska klubben att betala utköpsklausulen för att lösa övergången och presentera norrmannen i veckan.

Han ska dessutom själv ha bett om att presenteras redan nu. Detta för att kunna ta farväl av den tyska klubben och dess supportrar.

Så mycket uppges han kosta

Haaland kom till Dortmund i januari 2020 och skrev då på ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2023/2024.

Utköpsklausulen uppges ligga på närmare 800 miljoner kronor.  Totalt, med bonusar och övriga utgifter, ska Manchester City behöva lägga drygt 1,2 miljarder kronor.

Lönen då? Enligt The Mirror kommer Erling Haaland tjäna 300 000 pund, motsvarande 3,7 miljoner kronor i veckan. Det skulle innebära en av de högsta lönerna i Premier League. 

I Manchester City skulle endast Kevin De Bruyne ha högre lön.

Mest av alla tjänar Cristiano Ronaldo som uppges ha 6,3 miljoner kronor i veckan.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1523704222914859008