Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Panikåtgärd efter attack på Pogba

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Paul Pogba är den senaste i raden av mörkhyade fotbollsspelare som fallit offer för rasism på nätet.

Nu har Twitter tagit fram en specialåtgärd för att ta itu med saken. 

Det var efter Paul Pogbas straffmiss i Manchester Uniteds 1-1-match mot Wolverhampton som de rasistiska attackerna på Twitter började. 

Manchester United kände sig nödgade att publicera ett pressmeddelande för att visa sitt stöd.

”Alla i Manchester United är äcklade av rasismen mot Paul Pogba i går kväll och fördömer det fullständigt. De individer som uttryckte dessa åsikter representerar inte det klubben står för och det är uppmuntrande att se att en majoritet av våra fans fördömer det också på sociala medier”, skrev United.

Åtgärd mot rasismen

Nu rapporterar The Times att Twitter blivit varse om problemet och beslutat sig för att ta i med hårdhandskarna. I stället för att vänta på att rasistiska inlägg blir anmälda och därefter stänga av de ansvariga kontona, så kommer man att arbeta med mer proaktiva åtgärder. 

Twitter kommer att instruera sin personal att hålla koll på meddelanden som skickas till ungefär 50 av de mest kända mörkhyade spelarnas konton. 

– Vi kommer att prioritera att människor inte ska behöva anmäla först, säger en anställd till The Times.