Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övergången till United är på väg att kollapsa

Engelsmannen Jadon Sancho flyttade som ung till Dortmund och jagas nu av storklubbar. Här får du lära känna honom lite mer.
Jadon SanchoFoto: DAVID HECKER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Uniteds tränare Ole Gunnar SolskjaerFoto: MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK / MAGI HAROUN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United uppgavs vara överens med Jadon Sancho. 

Men nu kommer vd:n Ed Woodward med en brasklapp: Coronakrisen kan sätta stopp för den typen av storvärvningar i sommar.

Manchester City-produkten Jadon Sancho har varit på rivalen Uniteds radar ett bra tag. 20-åringen har spelat för Borussia Dortmund sedan 2017, men har i över ett år uppgetts vara aktuell för en flytt till Manchester United. 

I veckan påstod The Sun att affären bara var nära att bli klar. Endast detaljer i det personliga kontraktet, plus diskussionen om övergångssumman återstod. 

Sancho är värderad till över två miljarder och kommer bli Premier Leagues dyraste spelare någonsin om United köper loss honom för den summan. 

Sancho till United kan spricka

Men det är inte säkert att det blir så – åtminstone inte om affären ska bli av i sommar. Under en videokonferens med ett forum för United-supportrar flaggar klubbens vd Ed Woodward för att coronakrisens påverkan på ekonomin kan sätta stopp för Sancho-kalibriga värvningar under den närmsta tiden. 

– Det kommer troligtvis inte bli ”business as usual” för många klubbar, inklusive oss, i sommar, säger Woodward enligt Mirror

– Jag kan känna att spekulationer om att värva spelare för hundratals miljoner pund blundar för den verklighet som sporten står inför.