Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övergångarna som sprack i sista stund

Paulo Dybala.Foto: NURPHOTO - S / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SIPA US SIPA USA

Deadline Day var ovanligt händelserik för de engelska storklubbarna.

Men bakom de uppskrivna storköpen hittar vi alla övergångarna som var nära – men sedan aldrig blev av. 

Paulo Dybala till Tottenham

Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tottenham hade redan haft ett väldigt ambitiöst transferfönster – och en värvning av Dybala skulle bli kronan på verket. Förhandlingar pågick, men plötsligt kablades det ut att övergången var död och begraven. Enligt The Independent var det främst utdragna samtal kring Dybalas bildrättigheter som omöjliggjorde att affären skulle bli klar i tid. Dybala har ett avtal med ett företag i Malta som heter Star Image Company, och för att få loss argentinaren var Tottenham att få till en separat överenskommelse med dem. Detta gick inte att lösa innan fönstret stängde – och Dybala blev kvar i Juventus. 

Mario Mandzukic till Manchester United

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Med Romelu Lukaku i Milano behövde United få in en fysiskt stark, specialiserad striker som skulle kunna fylla tomrummet som belgaren lämnade efter sig. Mandzukic är visserligen 33, men en etablerad världsklassanfallare som hade ett utmärkt VM 2018. Men en övergång blev aldrig realiserad. Enligt Rob Dawson på ESPN föll det på pengar. Juventus vill ha för mycket pengar för en anfallare i den åldern, kände United, och Mandzukics löneanspråk bedömdes också som för höga. Nu vill Ole Gunnar Solskjaer i stället satsa på 17-årige akademiprodukten Mason Greenwood. 

Wilfried Zaha till Everton

Foto: PETER POWELL / REUTERS BILDBYRÅN

Zaha har försökt komma bort från Crystal Palace hela sommaren – och det har inte saknats intressenter. Arsenal gjorde först minst två allvarligt menade försök att värva ivorianen, men vände till sist uppmärksamheten mot Nicholas Pepe när Palace begärde för mycket. Det blev i slutändan samma historia för Everton. Palace, som när man köpte Zaha gick med på att ge Manchester United en procent av alla inkomster från en eventuell vidare försäljning, nöjde sig inte med 800 miljoner kronor. Enligt The Guardian krävde man till slut över en miljard kronor. Och där gick gränsen för Everton. Nu påstås Zaha vara vansinnig på klubbledningen. 

Philippe Coutinho till Arsenal

Foto: NURPHOTO - S / MIKEL TRIGUEROS / URBANANDSPORT SIPA USA

Barcelona har försökt bli av med den begåvade brassen under större delen av sommaren. Problemet är bara att man i samma veva försökt få igen miljardinvesteringen som tog Coutinho från Anfield till Camp Nou – och den summan har ingen klubb varit villig att betala. Arsenal var tydligen laget som kom närmast en värvning. Enligt Fabrizio Romano på Sky Italia hörde Coutinhos agenter av sig direkt till London-klubben med ett erbjudande – men fick höra att Unai Emery och hans stab ”inte var intresserade”.