Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oväntade detaljerna – så säkrade Solskjaer jobbet

Paul Pogba anländer i kostym Foto: REUTERS
Ole Gunnar Solskjaer är klar för tre år med Manchester United Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Ole Gunnar Solskjaer är klar för tre år som Manchester United-tränare. 

Men det var inte bara norrmannens segerrika matchfacit som fick ledningen att ge honom jobbet, skriver The Independent.

När Ole Gunnar Solskjaer tog över efter José Mourinho var det egentligen tänkt som en tillfällig lösning. Klubben lät meddela att norrmannen anlitats för att träna laget säsongen ut, och att United under tiden skulle leta efter en annan huvudtränare som skulle ta över i sommar. 

Men nu står det klart att ledningen ändrat sig. Under torsdagen meddelade Manchester United att Solskjaer skrivit på ett treårskontrakt som huvudtränare för klubben. 

– Sedan han tog över klubben i december, så talar Oles resultat för sig själva, sa klubbens vice ordförande Ed Woodward i ett uttalande. 

Men enligt The Independent är det faktiskt inte bara resultaten – 14 vinster, två kryss och tre förluster på 19 matcher – som spelat in i beslutet. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

Manchester United: Så fick Ole Gunnar Solskjaer jobbet

Tidningen skriver att norrmannen bidragit till en förändring av klubbens kultur, som bland annat har att göra med hur spelarna uppträder under promenaden mellan bussen och arenan inför matcherna. 

ESPN har tagit del av liknande uppgifter och menar att Solskjaer beordrat spelarna att bära kostym med slips och den översta skjortknappen knäppt, samt påmint dem om att försöka ta sig tid att skriva autografer till fansen innan de beger sig in i omklädningsrummet. 

”Det här har imponerat på personalen. Högt uppsatta personer ansåg att Solskjaer direkt skapat en miljö där United 'tillåts vara United igen'”, skriver ESPN. 

Victor Nilsson Lindelöf på väg till arenan inför mötet med Crystal Palace Foto: REUTERS