Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förklaringen efter Lindelöfs frånvaro

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Victor Nilsson Lindelöf var utanför truppen mot Newcastle. 

Nu förklarar tränaren Ole Gunnar Solskjaer frånvaron.

– Victor och Jesse fick skador mot Alkmaar, säger han till MUTV. 

Det svenska landslaget samlas under måndagen inför EM-kval. 

Victor Nilsson Lindelöf har fått en svajig inledning på säsongen i Manchester United. Den svenske stjärnan har kritiserats för vissa insatser, samtidigt som han lyfts fram som en av få saker som fungerat i laget under säsongsinledningen. 

Lindelöf fick till exempel fina betyg för sin insats i torsdagens Europa League-match mot AZ Alkmaar, och reste med laget för bortamatch mot Newcastle under söndagen. 

Lindelöf inte ens på bänken mot Newcastle

Men när truppen presenterades inför avspark fanns Lindelöf inte med i startelvan – och var heller inte placerad från bänken. 

”Han har inte alltid spelat bra den här säsongen, men det är förvånande om han petas eftersom han gjorde det bra i torsdags”, skriver Manchester Evenings News reporter Samuel Luckhurst. 

Det hela rörde sig om skadekänningar, menar tränaren Ole Gunnar Solskjaer. 

– Victor och Jesse (Lingaard) fick skador mot Alkmaar. Paul Pogba följde som bekant inte med överhuvudtaget. Så vi har ytterligare skadeproblem, men det spelar ingen roll just nu, säger Solskjaer till MUTV enligt Manchester Evening News

Lindelöf skadad inför EM-kvalet

Norrmannen förklarar vidare vad mittbacken drabbats av för problem. 

– Det var planen, hans rygg låste sig under de sista minuterna. Vi hoppades att han skulle kunna återhämta sig, han reste hit med oss i dag. Men han behöver nog en veckas vila.

Beskedet kommer inte speciellt lägligt ur landslagssynpunkt. Janne Anderssons spelare samlas under måndagen inför de kommande EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. 

Manchester United förlorade matchen mot Newcastle med 1-0. 

Under söndagen meddelade även EM-kvalaktuella Oscar Lewicki att han dragit på sig en skada. Lewicki tvingas lämna återbud till landslagssamlingen och ersätts av IFK Norrköpings Alexander Fransson, enligt svenska fotbollförbundet

Lindelöf: ”Det som gör mig riktigt arg”