Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otroliga solomålet – dribblar hela laget

Foto: PAUL MARRIOTT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/PAUL MARRIOTT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Tottenham körde över Burnley på hemmaplan.

Då stod Son Heung-min för årets prestation i Premier League när han tog sig förbi hela motståndarlaget och satte 3-0.

Det är säsongens mål, skriver experten Gary Lineker på Twitter.

Tottenham ser ut att göra processen kort med Burnely redan i den första halvleken. I den fjärde minuten gav Harry Kane laget ledningen och fem minuter senare utökade Lucas Moura till 2-0.

Drev bollen från eget straffområde

Det mest spektakulära målet i den första halvleken stod ändå Son Heung-min för efter 32 minuter. Sydkoreanen fick bollen vid den egna straffområdeslinjen när Tottenham bröt ett Burnley-anfall och började driva bollen framåt. Det slutade han sedan inte med oavsett hur många motståndare som kom och satte press på honom. 

Son fick upp en ordentlig fart och ett taffligt försvarsspel från flera Burnley-spelare gjorde att Son till sist hade passerat både motståndarlagets mittfält och backlinje. 

Fri med Nick Pope i motståndarmålet gjorde Son sedan inget misstag och fullbordade sitt solomål.

Tottenham vann med 5-0

Efter Sons mål lät reaktionerna inte vänta på sig.

”Wow. Son gjorde precis ett av de mest fantastiska individuella mål som du någonsin kommer se. Det är säsongens mål tycker jag”, skriver experten och ex-spelaren Gary Lineker på Twitter.

I början av den andra halvleken utökade Harry Kane till 4-0 med sitt andra mål i matchen och Moussa Sissoko stängde matchen med sitt 5-0-mål med kvarten kvar.

Segern innebär att Tottenham tar sig upp till femte plats i Premier League. Laget har vunnit tre av sina fyra matcher i ligan sedan José Mourinho tog över laget.